Kevin Schijven Kevin Schijven
06/03/2022 11:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2022 11:06

Bitcoin koers zakt dieper weg, angst blijft toenemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt dieper weg, angst blijft toenemen

Foto: Bershadsky Yuri/Shutterstock

Bitcoin (BTC) komt ondertussen onder de prijs uit van een week geleden. Vorige week zondag schommelde bitcoin tussen $38.500 en $39.500, na de koers herstelde van een flinke dip die samenviel met de uitbraak van de oorlog in Oekraïne.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt nog dieper

De bitcoin koers begon deze week eerst met een dipje naar $37.500 maar maakte vervolgens op maandag een enorme sprong. Bitcoin schoot eerst naar $43.500 en tikte een dag later zelfs een piek van bijna $45.000 aan. De weerstand bleek hier echter, net als enkele weken geleden, te groot te zijn.

Afgelopen donderdag begon de koers weer hard te dalen en vrijdag kelderde bitcoin zelfs nog sneller. Vrijdagnacht kon bitcoin support vinden rond $39.000 en begon voorzichtig tegen het eind van gisterenmiddag te stijgen. De koers bleef de rest van de avond en nacht rond $39.500 schommelen, maar hoger dan $39.700 kwam bitcoin niet.

Rond half 5 vannacht maakte bitcoin even een flinke dip naar $39.000, maar vervolgens ook gelijk een bounce terug naar $39.500. Enkele uren later verloor bitcoin echter weer grip en begon toen hard te dalen.  Op het moment van schrijven komt bitcoin op een prijs van $38.350 uit op Binance en €35.000 op Bitvavo. Daarmee is de koers vanochtend 2,9% gedaald en staat bitcoin 1,8% in de min ten opzichte van een week geleden. Het ziet er naar uit dat bitcoin deze week met een rode candle sluit.

Advertentie

Angst op de markten blijft alsmaar stijgen

Bitcoin zit dus vooralsnog vast in het huidige bereik. De stijging van begin deze week bracht even wat vertrouwen terug, maar inmiddels is de angst op de markten weer extreem hoog. Een enorme hoeveelheid investeerders trekken hun geld uit allerlei (risicovolle) activa, behalve ruwe grondstoffen en edelmetalen.

Desondanks leek bitcoin weer te herstellen omdat er nog veel vertrouwen is onder de lange termijn houders. Zij zorgen voor veel support waardoor analisten van mening zijn dat we nog altijd een rally zullen zien, zolang bitcoin natuurlijk niet eerst al te diep zakt.

Vanochtend zorgt echter het volgende bericht voor nog meer angst en onzekerheid op de crypto-markt. Anton Nell en Andre Cronje, bekend van enkele grote decentralized finance (DeFi) projecten, houden er plotseling mee op. Later daarover meer op Crypto Insiders.

https://twitter.com/AntonNellCrypto/status/1500405475296296961

Toch zijn er ook nog bullish signalen te vinden voor bitcoin. Zo blijft de Canadese Purpose Bitcoin ETF alsmaar groeien volgens gegevens van Glassnode. Santiment meldt daarnaast dat whales weer tether (USDT) accumuleren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie