Kevin Schijven Kevin Schijven
09/12/2021 09:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2021 09:59

Bitcoin koers zakt en komt aan bij belangrijke support

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt en komt aan bij belangrijke support

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) lijkt toch wat moeite te hebben om stand te houden en de gehele cryptocurrency markt kleurt vanochtend weer lichtjes rood. Terwijl een handjevol altcoins toch flink stijgen, zakt bitcoin iets omlaag. Daardoor komt de dominantie van bitcoin onder 38% uit. Dat is een van de laagste niveaus ooit, buiten de crash van begin 2018, toen veel altcoins nog stegen.

De totale marktkapitalisatie van alle crypto blijft in de afgelopen 24 uur rond $2,5 biljoen schommelen. Volgens de fear & greed index neemt de angst in de markt iets af, maar het is duidelijk dat er nog altijd veel onzekerheid hangt, ook op andere financiële markten.

Waarom Bitcoin ETF’s in Hongkong niet de gehoopte impact zullen hebben
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers consolideert

Vlak na de marktupdate van gisteren bleek dat de bitcoin koers toch geen stand kon houden boven de $50.000 en de koers kelderde even snel en kwam toen onder $49.000 uit. De $49.000 bood afgelopen weekend nog flink wat weerstand, na de koers herstelde van de crash, en lijkt voor nu als support stand te houden.

Bitcoin maakte vervolgens een sterke bounce en schoot van $49.000 naar $51.400, een stijging van bijna 5% in een uur. Bitcoin leek toen weer even support te vinden rond $50.500, maar afgelopen nacht begaf deze het toch en zakte bitcoin naar $49.350.

Daar maakte bitcoin weer een kleine bounce maar liep al rond $50.300 tegen te veel weerstand aan en zakt vanochtend terug naar $49.500. We zien dus dat de volatiliteit af blijft nemen en het bereik weer steeds kleiner wordt. Dat was ook wel te verwachten na een crash en langzamerhand begint de kans op een uitbraak weer toe te nemen.

Echter ziet het er allemaal nog niet heel stabiel uit, dus zo’n uitbraak kan altijd nog in beide richtingen op zijn. Bij een stijging zal bitcoin wellicht de weerstanden rond $51.500, $53.000 en $54.500 moeten testen. Mocht bitcoin toch door $49.000 zakken dan wordt de $46.600, rond de 200-dagen moving average, wellicht weer belangrijk als support.

Voor nu lijkt kans groter dat deze consolidatiefase nog even doorzet en dat kan voor een stevigere support zorgen op de huidige prijsniveaus en de kans op een uitbraak omhoog vergroten. In ieder geval zo lang het coronavirus en Omicron niet weer voor een nieuwe lading angst zorgen.

Advertentie

Bullish on-chain gegevens

Het viel eerder deze week al op dat de hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk grotendeels hersteld is van de crash door het verbod in China. Inmiddels komt de hash rate alweer op 190 exahashes per seconde (EH/s) uit. Alleen in mei dit jaar lag deze hoger.

Ook houden bitcoin-miners nog altijd hun BTC vast en dat is een bullish teken voor de koers:

Verder zien we dat er nog altijd een netto uitstroom van bitcoin is uit cryptocurrency-exchanges. Tussen zondag en dinsdag verliet maar liefst 40.955 BTC de crypto-beurzen, meldt analysebedrijf Santiment:

Echter zien we in de afgelopen uren wellicht toch een instroom en dat zou voor verkoopdruk kunnen zorgen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie