Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2021 08:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2021 08:19

Bitcoin koers zakt toch weer, cardano daalt harder, solana corrigeert flink, polkadot alsnog in ’t groen

Nieuws
Bitcoin koers zakt toch weer, cardano daalt harder, solana corrigeert flink, polkadot alsnog in 't groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenochtend leek de cryptocurrency markt weer even flink aan te trekken en de totale marktkapitalisatie steeg van $2,1 biljoen naar $2,2 biljoen. Echter ziet de markt er vanochtend minder rooskleurig uit en corrigeren veel koersen toch weer flink omlaag. De totale marktkapitalisatie daalt op het moment van schrijven weer onder $2,1 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) leek gisterenochtend even uit te breken toen de koers plotseling van $45.000 naar $46.000 omhoog sprong. Bitcoin kon daar echter nog niet doorheen breken, maar wist desondanks wel stand te houden. Tot middennacht dan, toen maakte bitcoin weer een flinke beweging terug naar $44.800, maar vervolgens ook gelijk een bounce omhoog. Bitcoin werd deze keer echter rond $46.500 afgewezen en kelderde toen flink omlaag.

Op het moment van schrijven zakt bitcoin naar $44.400. Daarmee komt bitcoin steeds iets lager uit na de crash van 7 september. Toch leek toen al de kans op een hertest van de support rond $44.000 groter te zijn dan van de weerstand rond $50.000. Historisch gezien is september meestal een rode maand voor bitcoin. Vooralsnog ziet de on-chain data er bullish uit en blijft BTC wegstromen van cryptocurrency-exchanges.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt weer bitcoin en maakte gisterenochtend een flinke beweging omhoog van $3.300 naar $3.450. Echter zakt ether terug naar $3.200 vanochtend. Cardano (ADA) zakt zelfs nog harder. De ADA koers steeg gisterenavond nog even naar $2,77, maar komt vanochtend bij $2,36 uit, een daling van 15% Ook staan ook binance coin (BNB), ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) alle drie zo’n 3,5% in de min vandaag.

Daarnaast zien we de crypto die de laatste weken het hardst stegen, vandaag het hardst dalen. Quant (QNT) en omg (OMG) staan 10% in de min, arweave (AR) en near (NEAR) verliezen 12% en fantom (FTM) en solana (SOL) verliezen beide 15% van hun waarde. Terra (LUNA) staat zelfs 17% in de min en avalanche (AVAX) bijna 19%. Daarmee hebben deze koersen flink wat verloren van hun recente stijgingen.

Polkadot daarentegen steeg in de afgelopen 24 uur nog flink omhoog. DOT kwam vannacht even bij $37,5 uit na een stijging van 21%, maar begint op het moment van schrijven ook te dalen. Toch is polkadot niet de enige crypto die vandaag in het groen nog staat.

Algorand (ALGO) en elrond (EGLD) staan beide enkele procenten in de plus en daarmee alsnog bijna 60% in het groen ten opzichte van een week geleden. Tron (TRX) is met 6% en cosmos (ATOM) met 7% gestegen in de afgelopen 24 uur. Osmosis (OSMO) is een nieuwkomer in de top 100 en komt na een stijging van 9% vandaag en 40% deze week nu op een marktkapitalisatie van $1 miljard uit. Tezos (ZTX) is vandaag de hardste stijger uit de top 100 en piekte afgelopen nacht rond $7,60 na een stijging van 12%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie