Simon Bosch Simon Bosch
24/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2023 16:30

Bitcoin koers zakt tot laagste punt sinds 21 juni, spanning heerst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pas op traders: deze crypto wil hard dalen

Foto: TeeStocker/Shutterstock

De afgelopen paar weken stond de bitcoin koers muurvast tussen ongeveer 29.500 dollar en 31.000 dollar, maar daar is nu verandering in gekomen. Voor het eerst sinds 21 juni is bitcoin namelijk gedaald tot zo’n 29.200 dollar. Onzekerheid omtrent wat de Federal Reserve zal beslissen is een logische oorzaak.

Nieuwe stabiele cryptomunt van PayPal beschikbaar op Solana
Nieuwe stabiele cryptomunt van PayPal beschikbaar op Solana

Federal Reserve oorzaak bitcoin crash?

Het is altijd lastig om met zekerheid te zeggen waarom een koers een bepaalde beweging maakt, er zijn namelijk veel verschillende factoren van invloed. Maar de Amerikaanse centrale bank lijkt een belangrijke oorzaak te zijn voor de huidige crash. Aankomende week zal de Federal Reserve namelijk belangrijke beslissingen nemen.

Op woensdag zal het onthullen of het opnieuw de rentes zal verhogen, zal laten staan op het huidige niveau of iets zal verlagen. De door Chicago Mercantile Exchange (CME) ondervraagde investeerders denken dat er nog een renteverhoging aan komt, mogelijk van 0,25%. Daarmee zou de beleidsrente op 5,33% uitkomen. Vorige maand pauzeerde de Fed voor het eerst in tien maanden met het verhogen van de rentes, wat erg gunstig was voor cryptocurrencies.

De verhoging is onder andere te zien aan de koers van de Amerikaanse dollar. Ten opzichte van de euro is de dollar in één week tijd al met 1,8% gestegen. De goudkoers is nog nauwelijks beïnvloed door het nieuws en gaat vooralsnog relatief zijwaarts.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin 29.000 dollar. Dat is de laagste prijs sinds 21 juni. Hiermee lijkt de BTC koers tevens onderuit het prijsbereik tussen 29.500 dollar en 31.000 dollar te breken. Op Bitvavo is de bitcoin prijs op dit moment 26.309 euro.

Advertentie

Naast bitcoin ook cardano en XRP onderuit

Naast bitcoin zijn ook veel altcoins onderhevig aan koersdalingen. Na een kleine stijging begin deze ochtend crashten ethereum en BNB met ruim 2%. Cardano (ADA) en XRP daalden met zo’n 4% en 5%.

Naast alle dalers is er één vreemde eend in de bijt, namelijk dogecoin (DOGE). Vermoedelijk heeft dat te maken met de rebranding van Twitter naar ‘X’ door Twitters nieuwe eigenaar Elon Musk. Musk wordt al lang groot liefhebber van dogecoin, veel positief nieuws omtrent de ondernemer lijkt gunstig te zijn voor de memecoin. Op het moment van schrijven is DOGE met ruim 6% gestegen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie