Kevin Schijven Kevin Schijven
19/02/2022 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2022 10:33

Bitcoin koers zakt verder, analisten vrezen diepere dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miners onder druk, lijken BTC te verkopen: bearish voor koers

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte gisteren toch nog iets dieper. Ook vanochtend lijkt bitcoin wellicht weer op het punt te staan om grip te verliezen. De financiële markten zijn momenteel zeer onzeker en ook de angst op crypto-markt neemt de laatste dagen steeds verder toe.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers dipt nog dieper

Donderdagochtend begon de bitcoin koers flink te kelderen en zakte in een halve dag met maar liefst 8,4% van $44.000 naar $40.300. Bitcoin hield daar donderdagnacht stand en begon vervolgens iets te herstellen. Echter toen bitcoin gisterenochtend bij $41.000 aankwam, werd de koers weer afgewezen en kelderde deze nog verder.

Tegen eindgisterenmiddag dipte bitcoin tweemaal zelfs onder $40.000 en tikte toen $39.800 aan. De rest van de avond hield bitcoin boven $40.000 stand en steeg afgelopen nacht naar $40.250. Vanochtend steeg bitcoin nog iets verder en tikte $40.400 aan, maar de koers begon toen weer te dalen. Op het moment van schrijven valt bitcoin weer naar $40.000 op Binance en €35.300 op Bitvavo en lijkt de koers zelfs moeite te hebben om hieraan vast te houden.

Advertentie

Analisten bullish over lange termijn, maar vrezen diepere dip

De twee voornaamste redenen voor deze daling blijven de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne alsmede de zorgen over renteverhoging door Federal Reserve in maart. Beide factoren zorgen voor veel angst en volatiliteit op de traditionele financiële markten en dat sentiment slaat over naar crypto. Risicovolle activa kleuren rood terwijl goud stijgt en momenteel toont bitcoin een hogere correlatie met de S&P 500 dan met goud.

De meningen onder de analisten zijn momenteel verdeeld. Alhoewel meerdere analisten beweren dat er nog vrij weinig aan de hand is, vrezen sommige analisten voor een diepere dip. Mocht het huidige gebied tussen $39.600 en $40.000 niet standhouden, dan zou de koers weer flink kunnen kelderen. In het meer positieve scenario houdt de support rond $36.000 – $38.000 stand. In het meer negatieve scenario duikt bitcoin wellicht weer naar de $33.000 zoals een maand geleden, of zelfs onder de $30.000 richting $28.000 zoals afgelopen zomer. Desondanks blijven de meeste analisten zeer bullish over de lange termijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie