Bitcoin-koers zal in de nabije toekomst grote beweging maken volgens analisten

Met een steeds verder kelderende Bitcoin-koers lijkt het diepste punt nog niet in zicht. En op basis van patronen die de BTC-koers vormt geven analisten aan dat de komende tijd de volatiliteit toe kan gaan nemen. De langstdurende bearmarkt ooit voor Bitcoin lijkt dus nog een grote beweging in petto te hebben.

Op dit moment is het $3.400-niveau een support-niveau voor BTC, met $3.500 als resistance-niveau. Mocht de koers onder de $3.400 uitbreken dan lijkt het volgende belangrijke support op $3.000 te liggen. Op basis van onder andere de vorming van een zogenaamd wedge-patroon kan die beweging onder de $3.400 in de nabije toekomst gaan plaatsvinden.

Matti Greenspan van eToro geeft echter aan dat ondanks het feit dat de huidige bearmarkt de langstdurende ooit is, het niet de heftigste is qua prijsdaling:

Van december 2017 tot vandaag daalde bitcoin in totaal 82% vanaf het hoogtepunt tot het dieptepunt op dit moment, over een periode van 413 dagen. Echter moet worden opgemerkt dat, hoewel dit de langste bearmarkt ooit is, het niet de heftisgte is. De bearmarkt van vijf maanden in 2011 zag een daling van 93% en de cryptowinter van eind 2013 tot begin 2015 zag een totale daling van 86%.

Hij merkte daarnaast op dat de koers sinds het begin van de bearmarkt zeven wedge-patronen heeft gevormd. Nadat zo’n patroon is gevormd breekt de koers in veel gevallen sterk naar boven of beneden uit. Na vier van de afgelopen zeven wegde-patronen brak de koers naar beneden uit. Dit kan een indicatie zijn dat, wanneer het huidige patroon is gevormd, de koers weer naar beneden zal uitbreken.

Josh Rager, een andere Bitcoin-analist waarschuwt zijn volgers daarnaast op twitter voor een eventuele sterke daling in de nabije toekomst:

$BTC consolideert nog steeds in een kanaal – mogelijke bear-indicatie voor verdere daling. Het volume is niet geweldig – hoop enige volatiliteit te zien deze week.

De komende dagen is de kans groot dat de volatiliteit toe zal nemen. Het is echter niet met zekerheid te zeggen of dat positieve of toch weer negatieve gevolgen zal gaan hebben. Op dit moment lijkt het er echter op dat het einde van de crypto-winter nog lang niet in zicht is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vorig artikelBitTorrent token stijgt met bijna 900% na ICO
Volgend artikelFacebook koopt haar eerste blockchain-bedrijf
Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte. Toch verdiepte hij zich in de materie en ironisch genoeg is het decentrale karakter van blockchain-technologie vandaag de dag juist hetgeen wat de technologie zo interessant maakt voor Rico. Hij loopt warm voor de impact die de technologie heeft en kan hebben in enorm veel sectoren. Rico gelooft in een tokenized economy en wil daar middels onze website aan bijdragen door te informeren en platform te bieden voor discussie, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden voorzien van kennis. Als Rico niet bezig is met het binden van mensen en bedrijven of spreekt voor een publiek, stort hij zich op de ontwikkelingen binnen cryptocurreny-projecten. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is Rico actief voor Attrace en Bitned.
SATOS

4.6/5

€7.672,87 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.659,03 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.637,87 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.652,27 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.576,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.721,45 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.638,73 Kopen
Laatste nieuws