Thom Derks Thom Derks
02/11/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2022 14:00

Bitcoin koers zal nooit $100.000 bereiken, zegt bekende econoom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Mohammed El-Erian, een gerespecteerde macro-econoom die momenteel werkzaam is voor Allianz, denkt dat bitcoin (BTC) het niet in zich heeft om ooit de 100.000 dollar te bereiken. Wel gelooft hij dat de industrie als geheel deze bearmarkt overleeft en een cruciale rol zal spelen in het ecosysteem voor betalingen.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin niet naar de maan?

In een recent interview met CNBC, beschrijft El-Erian bitcoin als een technologische innovatie die zijn piek heeft bereikt dankzij een hype onder investeerders. De crypto-winter en de macro-economische storm waar de wereld zich momenteel in begeeft, hebben daar echter een einde aan gemaakt.

Volgens de econoom moeten investeerders juist blij zijn met de relatieve stabiliteit die bitcoin op dit moment laat zien. Dit geeft volgens hem aan dat het ergste deel van de bearmarkt erop zit. Naar zijn idee hebben bitcoin en sommige altcoins duidelijke wetgevingskaders nodig om de volgende stap te zetten.

Alles bij elkaar verwacht hij echter niet dat de bitcoin koers ooit boven de 100.000 dollar uitkomt. “Om heel duidelijk te zijn, ik denk niet dat bitcoin een wereldwijde valuta wordt. Ik denk niet dat het massaal geadopteerd zal worden. Als mensen het hebben over koersen van 100.000, 200.000 of 300.000 dollar, dan gaan ze uit van wereldwijde adoptie die je niet zal krijgen”, aldus een duidelijke El-Erian.

Ondanks zijn bearish-uitspraken, was El-Erian ooit een HODLer en kocht hij bitcoin tijdens de winter van 2018. Destijds stond de koers op ongeveer 3.000 dollar. Uiteindelijk besloot El-Erian te verkopen toen bitcoin de koers van 19.000 dollar bereikte in 2020. Daarmee heeft hij de grote bull-run van 2021 gemist.

Advertentie

Tegengeluid over bitcoin koers

Natuurlijk zijn er ook veel analisten en investeerders te vinden die het niet eens zijn met de analyse van El-Erian. Denk bijvoorbeeld aan Michael Saylor die, logischerwijs, een prachtige toekomst voor bitcoin voorziet. Saylor houdt nog altijd vol dat een bitcoin koers van 1 miljoen dollar per munt tot de mogelijkheden behoort.

Zelfs mensen van buiten de industrie, zoals Zak Pendl van Goldman Sachs, voorspellen een vergelijkbaar pad voor bitcoin. Mike McGlone van Bloomberg voorziet ook een bullish scenario voor bitcoin, waarin het binnen 5 tot 10 jaar een koers van 100.000 dollar bereikt.

“Het belangrijkste is om nu niet uit je positie gedrukt te worden, maar als je kijkt naar het 100- en 200-weeks voortschrijdend gemiddelde, dan kun je nu met korting inkopen en het is simpelweg een kwestie van vraag, aanbod en adoptie”, aldus McGlone.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie