Timo Bult Timo Bult
06/10/2021 12:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2021 12:53

Bitcoin koers zet stijging boven $50.000 door, nadert maandelijkse high – Cardano en solana dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zet stijging door en nadert maandelijks hoogtepunt, cardano en solana juist in de min

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers houdt vooralsnog stand boven $50.000 en lijkt nu zelfs verder uit te breken! Op het moment van schrijven is te zien hoe bitcoin boven $52.000 handelt. De altcoins blijven echter nog achter met hier en daar zelfs dalers. In dit artikel een korte update van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) breekt trendlijn

Gisteren steeg de bitcoin koers door de weerstand bij $50.000 heen maar vond bij $52.000 direct het volgende obstakel. In dit prijsgebied is de weerstand sterk, mede door de dalende trendlijn die zich hier bevindt. Dit is de neerwaartse trendlijn die sinds het bereiken van de all-time high (ATH) in april werd gevormd.

Bitcoin zakte na het aantikken van deze weerstand sinds vanochtend terug en naderde zodoende de $50.000 weer. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat hier direct kopers klaarstonden. De candle heeft namelijk een wick aan de onderzijde waarmee de BTC koers een mooie stuiter maakte en de $50.000 nu als support heeft bevestigd.

Na deze stuiter lijkt bitcoin nu de verdere stijging door te kunnen zetten. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $52.515 op crypto exchange Coinbase. Het maandelijkse hoogtepunt van $52.944 komt dus steeds dichterbij en markeert het volgende belangrijke prijspunt!

Advertentie

Cardano (ADA) en solana (SOL) dalen juist

Opvallend genoeg kunnen de altcoins vooralsnog niet aanhaken. Cardano (ADA) valt nog steeds tegen en daalt zelfs 2,8% in waarde. Solana (SOL) staat zelfs 8,3% in de min. Dit terwijl bitcoin ten opzichte van 24 uur geleden 5% in de plus staat. Sterker nog, bitcoin is de enige top 10 crypto die naast dogecoin (DOGE) groene cijfers laat zien.

Niet gek is het dus dat de bitcoin dominantie met 1,5% is gestegen. Bitcoins marktkapitalisatie maakt nu 44,5% van het totaal uit. Binnen de top 100 zien we shiba inu (SHIB) nog steeds dik in de plus staan. De dogecoin-kloon staat nog steeds 44% in de plus. De altcoin steeg de afgelopen 7 dagen met maar liefst 220%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie