Kevin Schijven Kevin Schijven
30/12/2021 10:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2021 10:46

Bitcoin koers zoekt bodem, meer volatiliteit aanstaande

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zoekt naar bodem, meer volatiliteit aanstaande

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

Afgelopen week zorgde een “kerstrally” nog voor een bullish uitziende bitcoin (BTC) koers. Vervolgens bleek de markt toch weer overleveraged te zijn en maakt de BTC koers deze week weer een sterke correctie. Afgelopen maandag werd bitcoin bij $52.000 afgewezen en inmiddels duikt de koers zelfs onder $47.000, een verlies van 10%. De angst op de markt neemt dan ook weer flink toe.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waar is de bodem van de bitcoin koers?

De bitcoin koers kon gisterenochtend niet aan de $48.000 vasthouden en zakte aan het begin van gisterenmiddag al even onder $47.000 en tikte toen zelfs $46.650 aan op cryptocurrency-exchanges als Binance.

Daar maakte bitcoin eerst nog een flinke bounce en herstelde naar $48.000. Gedurende avond verloor bitcoin echter toch weer grip en zakte langzamerhand terug naar $47.000. Kort na middernacht begon bitcoin weer hard te dalen. De koers tikte vervolgens zelfs $46.000 aan, het laagst sinds 20 december.

Wederom speculeert de markt of bitcoin nu eindelijk een bodem getest heeft en weer kan stijgen. De koers begint er langzamerhand weer iets meer bullish uit te zien en herstelde gedurende nacht naar $47.000, maar heel stabiel ziet het er nog niet uit.

Anderhalve week geleden dipte bitcoin zelfs een stuk onder $46.000 en die kans bestaat nu ook. Het is zelfs mogelijk dat bitcoin ditmaal door deze support zakt en dan zou de koers wellicht zelfs een duik kunnen maken naar het gebied tussen $40.000 en $42.000. Volgens Whalemap zal bitcoin niet meer onder $25.000 duiken, maar zo ver hoopt de markt sowieso niet dat de koers nu daalt.

Advertentie

Meer volatiliteit opkomst?

Deze correctie gaat gepaard met een laag handelsvolume alsmede optiehandelaren die momenteel massaal put posities innemen op optiecontracten. Opties zijn derivaten waarmee je als het ware het recht koopt om een bepaalde activa of crypto voor een bepaalde prijs in de toekomst te kopen of te verkopen. Een calloptie geeft het recht om een activa tegen een vooraf bepaalde prijs en datum te kopen. Een putoptie is hetzelfde, maar geeft het recht om te verkopen. Bulls zetten meestal in op callopties en bears op putopties. Morgen zullen maar liefst 125.000 optiecontracten ter waarde van $6 miljard eindigen en dat kan wellicht voor meer volatiliteit zorgen.

https://twitter.com/bit_hedge/status/1476246247845642244

Dan speelt wellicht nog verhaal af in de crypto-wereld. Er wordt namelijk gespeculeerd dat sommige traders nu nog even snel hun BTC verkopen zodat zij minder belasting over hun crypto-bezittingen voor 2021 hoeven te betalen. Vervolgens zouden zij dan op 1 januari wellicht weer instappen. Er is echter geen data om deze trend te bevestigen. Verder zien we een toename in de netto toestroom van BTC naar exchanges, een bearish teken.

Toch blijven de crypto-analisten over bitcoin voor de eerste maanden van 2022 nog zeer bullish.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie