Kevin Schijven Kevin Schijven
21/12/2020 14:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2020 14:09

Bitcoin koerscorrectie wordt waarschijnlijker als instroom bij Grayscale vertraagt, zegt JPMorgan Chase

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 factoren die bijdragen de bizarre bitcoin (BTC) koers stijgingen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De kans dat de koers van bitcoin (BTC) een correctie zal ondergaan zou “significant” toenemen als de huidige enorme instroom naar het grootste cryptocurrency fonds ter wereld van Grayscale Investments zou vertragen.
Dat melden marktstrategen van JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, in een notie in handen van Bloomberg:


Alhoewel Panigirtzoglou niet direct wil zeggen dat bitcoin momenteel “overbought” is, zegt hij dat de instroom van bitcoin naar Grayscale “te groot is om een positie door momentumhandelaren te laten afwikkelen om een aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren.”
Volgens de strategen zou een afname van deze instroom een correctie kunnen veroorzaken vergelijkbaar met die uit de tweede helft van 2019. De prijs van bitcoin daalde toen met zo’n 44%.
Onlangs kondigde Grayscale aan dat het bedrijf nu $15,5 miljard assets under managment (AUM) heeft, oftewel aan cryptocurrencies beheert. Hiervan zit meer dan $13 miljard in het bitcoin fonds, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Vorig jaar rond deze tijd zat pas $2 miljard in het GBTC fonds.
Bitcoin vestigde gisteren wederom een nieuwe all-time high (ATH). Deze staat nu gemiddeld op ongeveer $24.250. Echter lijkt op het moment van schrijven al een correctie plaats te vinden waardoor de prijs momenteel alweer onder $23.000 is gevallen.
Onlangs investeerde MassMutual, een Amerikaanse verzekeraar, $100 miljoen in bitcoin. Volgens Panigirtzoglou toont dit een belangrijke nieuwe trend in de markt aan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie