Ivo Melchers Ivo Melchers
19/01/2024 14:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 07:07

Bitcoin koersdaling is nog niet voorbij, volgens JPMorgan

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersdaling is nog niet voorbij, volgens JPMorgan

Foto: Skorzewiak/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) staat op het moment ruimschoots lager dan zijn absolute piek van 49.000 dollar dat vlak na de lancering van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) werd behaald. De Amerikaanse investeringsbank JPMorgan anticipeert op meer neerwaartse druk voor bitcoin, voornamelijk vanwege de grote uitstroom bij Grayscale’s bitcoin ETF.

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin uitstroom GBTC

Analisten van JPMorgan deelden vorige week al de verwachting dat Grayscale’s GBTC, dat vorige week is geconverteerd van een regulier trustfonds tot een spot ETF, een uitstroom van ongeveer 3 miljard dollar zal doormaken.

Momenteel is bijna 38.000 BTC al uit het beursfonds van Grayscale gestroomd. Tegen de huidige BTC koers staat dit gelijk aan ruim 1,5 miljard dollar/ Analisten van JPMorgan, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, hebben laten weten aan The Block vast te houden aan hun eerdere voorspelling, wat ”verdere druk op de bitcoin prijs uit zou kunnen oefenen de komende weken”.

GBTC-aandelen werden al jaren tegen een grote korting (van tot wel 40 procent) verhandeld. Met de conversie worden er daadwerkelijk bitcoins gekocht aan het einde van de handelsdag om de activa van het fonds in overeenstemming te brengen met de bitcoin koers. Hiermee is er officieel een punt gezet achter de eerder genoemde korting.

‘’GBTC-belegers hebben na de ETF-conversie hun volledige winst genomen door de bitcoin-ruimte volledig te verlaten in plaats van over te schakelen naar goedkopere spot bitcoin ETF,’’ zeiden de analisten van JPMorgan.

De grote uitstroom van GBTC is ook te wijten aan de relatief hoge vergoedingen die Grayscale hanteert, in tegenstelling tot de nieuw geïntroduceerde fondsen.

Advertentie

Bitcoin koers in mineur

Sinds de historische introductie van ETF’s is de prijs van bitcoin gestaag gedaald. Gisteren bracht een daling van bijna 5 procent de prijs zelfs terug tot een dieptepunt van nipt onder de 40.700 dollar.

Het mag duidelijk zijn dat het algehele marktsentiment een flinke tik heeft gekregen. Het beruchte ‘sell the news’ fenomeen heeft zich laten gelden.

Met een actuele prijs van 41.480 dollar staat BTC 15,3 procent lager dan zijn kortstondige piek van 49.000 dollar, dat op de eerste ETF-handelsdag werd bereikt.

Nu gratis: volg net als miljoenen traders al je investeringen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie