Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2022 09:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 09:52

Bitcoin koersstijging: Houd deze prijsniveaus goed in de gaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersstijging: Houd deze prijsniveaus goed in de gaten

Foto: VDB Photos/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte een flinke sprong afgelopen nacht en het marktsentiment wordt onmiddellijk een stuk positiever. Buiten een dip naar $37.300 op maandagavond, hield de $38.000 in de afgelopen dagen stand en maakt bitcoin nu een rebound.

Vrouw betaalde 10 bitcoin voor sushi, ongeplande traktatie van $500.000
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers staat 8,5% in de plus

Gisteren duwde de bitcoin koers urenlang tegen $39.000 aan, maar kon er in eerste instantie nog niet doorheen breken. Gisterenavond leek het even te lukken, maar bitcoin werd afgewezen rond $39.300 en zakte toen naar $38.450.

Vanaf daar begon de koers gestaag te stijgen en enkele uren later doorbrak bitcoin toch de $39.000 en ditmaal zonder al te veel weerstand. Toen de koers bij $39.500 aankwam, kwam de stijging in een versnelling terecht.

Bitcoin maakte vervolgens een enorme sprong naar $41.680. De koers hield hier gelijk stand en maakte vanochtend zelfs nog een sprongetje. Bitcoin piekte zojuist op 42.400 en lijkt vooralsnog boven $42.000 stand te houden.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $42.100 uit op Binance en €38.450 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vanochtend 8,5% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

Prijsstijging door uitlekken commentaar over regelgeving

De snelle koersstijging gaat gepaard met crypto nieuws over nieuwe regelgeving in de VS. Afgelopen nacht lekte namelijk commentaar uit van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen. Hieruit interpreteren investeerders dat de VS wellicht niet al te streng de markt zullen reguleren. Dat neemt blijkbaar een groot deel van de angst weg. Het commentaar is verwijderd, maar is hieronder alsnog te vinden:

De stijging gaat ook gepaard met een flinke short squeeze. Volgens gegevens van Coinglass werd de afgelopen 12 uur maar liefst $70 miljoen aan bitcoin short posities geliquideerd.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Houd deze bitcoin prijsniveaus in de gaten

Desondanks is er nog veel angst op alle financiële markten. Energieprijzen blijven stijgen, koopkracht blijft dalen, de situatie in Oekraïne blijft escaleren en er zijn nog altijd veel zorgen over het monetaire beleid van de Federal Reserve die waarschijnlijk volgende week wordt aangekondigd. Morgen worden de cijfers van de consumer price index (CPI) gepubliceerd. Er is ook vrees dat de huidige stijging mogelijk het resultaat is van een “buy the rumor, sell the news” effect. Investeerders kopen nu het gerucht, maar verkopen dan wellicht morgen weer het nieuws.

Hoe dan ook zit bitcoin nog altijd vast in het huidige bereik. Alhoewel deze stijging veel vertrouwen geeft, zijn veel analisten ervan overtuigd dat eerst het gebied tussen $45.000 en $47.000 heroverd moet worden om van een daadwerkelijke trendommekeer te spreken. Het vertrouwen dat de bitcoin koers een bodem heeft bereikt neemt ook toen. Toch zien we ook steeds meer mensen vrezen dat bitcoin helemaal naar $20.000 zou kunnen zakken, rond de 200-weken simple moving average.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie