Ivo Melchers Ivo Melchers
11/10/2023 21:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2023 13:20

Bitcoin laag voor snelle transacties boekt explosieve groei

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin laag voor snelle transacties boekt explosieve groei

Foto: Pau Buera/Shutterstock

Het Lightning Network, een schalingsnetwerk bovenop Bitcoin (BTC) dat snelle en goedkope transacties mogelijk maakt, is ontzettend hard gegroeid de afgelopen jaren. River, een bitcoin exchange en dienstverlener, heeft in een nieuw rapport de ontwikkeling van het Lightning Network in kaart gebracht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Transacties Bitcoin schalingsnetwerk schieten omhoog

Het Lightning Network is een belangrijke schakel binnen het Bitcoin ecosysteem dat is ontworpen om de potentie van BTC als betaalmiddel te verwezenlijken. De blockchain van Bitcoin is namelijk niet bepaald geschikt voor alledaagse transacties aangezien snellere en goedkopere transacties wenselijk zijn. Het Lightning Network, dat in 2016 werd geïntroduceerd, maakt dit mogelijk met off-chain transacties.

Het totale aantal op Lightning gebaseerde transacties is volgens het rapport ontzettend hard de lucht in geschoten in de afgelopen twee jaar. River schrijft namelijk dat de teller in augustus van dit jaar op minimaal 6,6 miljoen stond, terwijl deze in 2021 nog uitkwam op 503.000. Dit betekent dat het aantal transacties met een weerzinwekkende 1.212 procent is gestegen.

In het rapport wordt aangegeven dat het niet mogelijk is een bovengrens te schatten aangezien de transacties tussen slechts twee deelnemers en privé transacties niet meegenomen kunnen worden in de analyse.

In augustus werd tevens een transactievolume van 78,2 miljoen dollar geregistreerd op de schalingsoplossing van Bitcoin. Dit betreft een stijging van 546 procent ten opzichte van de 12,1 miljoen dollar van augustus 2021.

Bovendien wordt er vermeld dat de gemiddelde transactiegrootte ongeveer 44.700 satoshis (de kleinste eenheid van BTC), of 11,84 dollar bedroeg. Vorige maand werd het aantal maandelijkse actieve Lightning-gebruikers geschat tussen de 279.000 en 1,1 miljoen.

BTC Lightning adoptie

River benoemt tevens dat het aantal Lightning nodes, kanalen en de algehele capaciteit de afgelopen jaren stabiel is gebleven. Dit heeft uiteraard deels te maken met de bearmarkt die de adoptie van Bitcoin in zekere zin heeft vertraagd. Ook geeft het de professionalisering van de nodes als reden. Er wordt namelijk steeds efficiënter met de capaciteit omgegaan.

Op het moment dat de bitcoin koers weer aan gaat zetten en wellicht tot nieuwe hoogtes zal stijgen, zal de adoptie van Bitcoin en het lightning Network vanzelfsprekend ook tot een hoger niveau getild worden. Het zal wat dat betreft interessant zijn om te zien hoe het schalingsnetwerk zichzelf de komende jaren gaat ontwikkelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie