Rodrigo van Asseldonk Rodrigo van Asseldonk
24/04/2024 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 11:22

Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving

Foto: oatawa/Shutterstock

De vierde bitcoin (BTC) halving ligt inmiddels achter ons. De markt verwacht dat een sterke stijging van de prijzen van bitcoin en andere cryptocurrencies zal volgen.

Bitcoin is momenteel gestaag aan het stijgen, maar heel indrukwekkend is het nog niet. Met de halving lanceerde ook het nieuwe Bitcoin Runes protocol waardoor nieuwe layer-2 munten op het Bitcoin-netwerk zijn gelanceerd.

Sommige layer-2 munten op Bitcoin zijn al met 5% tot 30% gestegen sinds de halving en laten dus BTC ver achter zich.

STX, ELA, SAVM voor even op nummer één op Bitcoin

BitcoinlLayer 2-oplossingen zijn projecten die de schaalbaarheids- en transactie snelheidsbeperkingen op de Bitcoin-blockchain aanpakken. Ze zijn gebouwd bovenop de Bitcoin-blockchain en bieden schaalbaarheid door transacties buiten de hoofdketen te verwerken. Afgelopen weekend vertoonde een aantal van deze projecten een voorsprong op bitcoin wat betreft prijsstijgingen na de bitcoin-halving.

De STX token van Stacks steeg met ongeveer 30% naar $3 als gevolg van het halving effect. Volgens Velo Data was de STX een van de 25 best presterende cryptocurrencies van de afgelopen dagen. Andere Layer-2-munten zoals ELA van Elastos en de SAVM van SatoshiVM stegen na de halving ook met respectievelijk 11% en 5%.

BTC halving is geen halvering van de transactiekosten

De opkomst van Bitcoin Layer-2-munten op de markt komt op een moment van toenemende transactiekosten op de Bitcoin blockchain. Volgens Glassnode zijn de gemiddelde transactiekosten na de halving gestegen tot ongeveer 0,0020 BTC, wat het hoogste niveau sinds begin 2018 is.

Een van de redenen voor de stijging van de transactiekosten is de lancering van een nieuw protocol genaamd Runes, waarmee gebruikers tokens kunnen uitgeven en verhandelen. De introductie van Runes heeft bijgedragen aan de hogere transactiekosten.

Volgens Ord.io waren er op het moment van schrijven ongeveer 3.700 Runes-inscripties op de Bitcoin blockchain. Deze cijfers zijn slechts een van de factoren die de opkomst van Bitcoin Layer-2-munten beïnvloeden. Als de transactiekosten op Bitcoin blijven stijgen, kan dit de populariteit en prijzen van Bitcoin Layer-2-munten verder verhogen.

Deel dit artikel
Rodrigo van Asseldonk

Een paar jaar geleden begon Rodrigo’s Bitcoin-reis toen een vriend hem erover vertelde. Aanvankelijk was hij sceptisch, maar al snel werd hij meegesleurd in de ‘Rabbit Hole’. Vorig jaar kreeg hij de kans om samen met diezelfde vriend de European Students Blockchain Coalition op te richten, waarbij ze studenten van over de hele wereld met interesse in blockchain en crypto samenbrengen in een gemeenschap. Ze hebben al op verschillende conferenties, waaronder de Paris Blockchain Week, hun boodschap mogen delen, en hij kijkt ernaar uit om dat in de toekomst te blijven doen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie