Ivo Melchers Ivo Melchers
19/09/2023 05:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 20:42

Bitcoin maakt snelle dip na hoogste koers in weken, wat volgt vandaag?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt snelle dip na hoogste koers in weken, wat volgt vandaag?

Foto: Alexandru Nika / Shutterstock.com

Gistermiddag steeg bitcoin (BTC) tot zijn hoogste prijs sinds 31 augustus. Heel lang konden we echter niet genieten van dit prijsniveau aangezien de koers in de avond een scherpe duikvlucht maakte. In deze ochtendupdate bespreken we deze verhoogde volatiliteit en nemen we een kijkje bij de huidige stand van zaken. Wat kun je verwachten in aanloop naar het rentebesluit morgen van de Amerikaanse centrale bank?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin levert stijging in

In anticipatie op een pauze in de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank en een zogenoemde short squeeze ging het plotseling erg hard gisteren rond de lunchtijd. Om 15:00 uur bereikte bitcoin vervolgens zijn piek van vlak boven de 27.400 dollar waarna het voor enkele uren consolideerde.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Om 19:00 uur keerde het tij en maakt de prijs een scherpe daling. In slechts een halfuur tijd werd het steunniveau van 26.700 dollar bereikt. Dit level doet vooralsnog zijn werk om een verdere daling te voorkomen.

De volatiliteit kwam enigszins uit een onverwachte hoek aangezien alle ogen gericht waren op de Federal Reserve die morgen met een nieuw rentebesluit naar buiten komt. Een relatief rustige, involatiele dag ligt voor vandaag in de lijn der verwachtingen, maar bitcoin is en blijft wat dat betreft erg onvoorspelbaar.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit 26.837 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.128.

Advertentie

Altcoins in het groen: toncoin en solana springen erbovenuit

Wat betreft de top 10 grootste cryptocurrencies van het moment, is groen verreweg de meest dominante kleur. Uitsluitend BNB kleurt nipt in het rood met een te verwaarlozen daling van 0,21 procent. Toncoin (TON) en solana (SOL) zijn de hardste stijgers van de afgelopen 24 uur met respectievelijk 4,88 en 4,25 procent.

Bearish signaal voor bitcoin: gaat de koers verder zakken?
Bearish signaal voor bitcoin: gaat de koers verder zakken?

Bitcoin vandaag: stilte voor de storm

Zoals gezegd is morgen de belangrijkste dag van de week op macro-economisch vlak. Voor vandaag staat de inflatiedata uit de Eurozone op de agenda. Er wordt een jaarlijkse stijging van de consumentenprijsindex (CPI) van 5,1 procent verwacht, terwijl deze vorige maand op 5,3 procent uitkwam.

Deze inflatiecijfers volgen op de cijfers van vorige week uit de Verenigde Staten. Het is belangrijk om te vermelden dat de Amerikaanse cijfers doorgaans meer volatiliteit opleveren bij risicovolle activa zoals bitcoin.

De VS blijft blijft echter niet geheel achterwegen vandaag aangezien om 14:30 uur de wekelijkse Bouwvergunningen gepubliceerd worden als sleutelindicator van de huizenmarkt. De verwachting ligt op 1,440 miljoen, terwijl deze vorige week gelijkstond aan 1,443 miljoen.

Crypto ontbijt: Trump & Biden’s crypto-strijd laait op + Ripple boete nieuws
Crypto ontbijt: Trump & Biden's crypto-strijd laait op + Ripple boete nieuws

Crypto nieuws van afgelopen nacht

In de lopende rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Binance heeft de toezichthouder gisteravond bij een rechtbank in Washington D.C er op aangedrongen een inspectie van Binance.US goed te keuren. Vannacht kwam vervolgens het nieuws naar buiten dat de rechter het verzoek heeft afgewezen om toegang te krijgen tot de technologie-infrastructuur van de Amerikaanse tak van Binance.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie