Kevin Schijven Kevin Schijven
22/01/2021 18:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2021 18:55

Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van financieel adviesbureau Aite Group, uitgevoerd in opdracht van handelsplatform eToro, kan de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar maar liefst $2 biljoen stijgen wanneer meer institutionele investeerders de markt betreden.
Door de stijgende koersen begin dit jaar bereikte de crypto-markt onlangs voor het eerst een totale marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen en bitcoin (BTC) een nieuw record rond $780 miljard.
Deze enorme groei komt voornamelijk doordat in 2020 institutionele investeerders begonnen zijn met het kopen van bitcoin. Deze trend begon met MicroStrategy, die in de zomer van 2020 $425 miljoen aan bitcoin kocht en in december nogmaals $650 miljoen. Mocht deze trend doorzetten dan kan de marktkapitalisatie van crypto zelfs verdubbelen:

“2020 was het jaar waarin veel institutionele beleggers, zoals banken en traditionele vermogensbeheerders, ofwel in cryptovaluta begonnen te investeren of dit serieus overwogen, waarbij een aantal de beleggingscategorie, met name Bitcoin, als inflatiehedge aanprijzen.

Alleen door het speelveld te vergroten en meer deelname mogelijk te maken, zal crypto een marktkapitalisatie van $2 biljoen en meer bereiken en behouden.”

Aldus Tomer Niv, hoofd bedrijfsontwikkeling bij eToro. Toch zijn er nog enkele hordes die meerdere instituties tegenhouden, meldt het onderzoek. Dat zijn voornamelijk de onduidelijke regelgeving in de markt, een onderontwikkelde marktinfrastructuur, risico omtrent beveiliging, een vooralsnog kleine marktkapitalisatie en dat het technisch complex is.
Mochten deze dingen verbeteren dan zullen we snel meer participanten vanuit deze sectoren zien. Ook een goedkeuring van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de Securities and Exchange Commission (SEC) zou helpen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie