Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin maximalist Adam Back van Blockstream haalt uit naar Ethereum, Ripple, Cardano en meer

Adam Back, de CEO van Blockstream, de grootste ontwikkelaar op bitcoin (BTC), haalde onlangs uit naar een aantal grote cryptocurrencies. Back vergelijkt Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), EOS (EOS) en Stellar (XLM) met Ponzifraude.

Bitconnect, Charles Ponzi, Ethereum, Onecoin, Cardano, Ripple, Bernie Madoff, Stellar, Dan Larimer. Ze lijken allemaal erg op elkaar.

- Advertentie -

Ponzifraude is naar Charles Ponzi vernoemd. Alhoewel Ponzi niet de oorspronkelijke bedenker was van de Ponzifraude, werd hij beroemd in het begin van de 20e eeuw met deze vorm van oplichting. Bernie Madoff werd in 2008 opgepakt voor oplichting van $65 miljoen en kreeg een gevangenisstraf van 150 jaar.

Bitconnect en Onecoin zijn bekende scams in de crypto-markt. Echter hebben Ethereum, Cardano, Ripple en Stellar over het algemeen niet deze reputatie en er wordt daarom erg verontwaardigd gereageerd op het bericht van Back.

Op de vraag van Bitcoin-journalist Layah Heilpern of Ethereum ook illegaal en crimineel is, antwoordt Back als volgt:

Nou, 70% pre-mined zegt alles. Wat zou je zeggen is een grotere scam, ripple of ethereum?

Ik geloof gewoon in hard geld, meritocratie en ethiek. Simpel genoeg. Ik denk dat er dromers zijn die verstrikt zijn geraakt in magisch denken en zichzelf beschouwen als technisch genieën en beleidsmakers van de centrale bank. De realiteit is dat ze kapitaal verkeerd toewijzen, het is zwendel 2.0, idiocratie.

Aldus Back in een opvolgend bericht. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, reageert noemt de uitspraken van Back vermoeiend:

Het reciteren van vermoeide oude propaganda wordt met de dag steeds minder effectief. Ethereum stijgt, proof of stake en sharding nemen toe, en rollups zijn hier, allemaal via een groot gedistribueerd ecosysteem dat parallel werkt. De getijden van de geschiedenis zullen het maximalisme niet ten goede komen.

Dan Larimer van EOS (EOS) zegt dat hij alle respect voor Back heeft verloren:

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.225,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.225,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...