Simon Bosch Simon Bosch
05/06/2022 06:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2022 06:39

Bitcoin-miners verkochten holdings tijdens recente crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: AlexLMX/Shutterstock.com

Veel Bitcoin-miners hebben een deel van hun holdings verkocht tijdens de recente prijsdalingen, blijkt uit data van onder meer Glassnode en Compass Mining. Wel lijkt het vooral te gaan om pas gedolven bitcoins (BTC), niet om posities voor de lange termijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

On-chain

Glassnode schrijft op Twitter dat miners per maand 5.000 tot 8.000 BTC hebben verkocht. Bij een gemiddelde prijs van 30.000 Amerikaanse dollar is dat in totaal 150 miljoen USD tot 240 miljoen USD per maand. Wel zijn hun verkopen de afgelopen weken gedaald tot 3.300 BTC per maand.

Miners zijn over het algemeen vrij goed in het timen van de markt, dat is wel te concluderen uit on-chain data van bijvoorbeeld Glassnode. Toch lijkt dit voor deze cyclus minder te gelden. Als we kijken naar de activiteit van vorig jaar tot en met nu, dan wekt het de indruk dat miners net zo verrast werden door de crashes als gewone investeerders. Zelfs op de bodems verkochten miners, en begin dit jaar bleven miners zelfs grootschalig inslaan.

Compass Mining, een serviceprovider voor miners, schreef volgens CoinDesk ook dat er veel verkocht wordt. Dat baseert de dienstverlener op data van CoinMetrics. Miners zouden tegen een muur aanlopen wat winstgevendheid betreft.

Advertentie

Hoge energieprijzen

Miners zijn niet zomaar investeerders. Ze moeten financieel in staat zijn om het netwerk overeind te houden. Voor sommige miners zal het dus pure noodzaak zijn om te verkopen, ook als de prijs niet gunstig is. Zaken zoals energiekosten zijn hierbij erg belangrijk. Zolang de handelsoorlog met Rusland doorgaat ligt het niet voor de hand dat energieprijzen zullen dalen.

Of miners van Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies nu gelijk hebben en dat de prijs dus verder zal gaan dalen of dat ze het weer mis hebben en dat prijzen juist weer gaan stijgen valt nog maar te bezien. Er zijn veel signalen dat de bodem bijna bereikt is. Tegelijkertijd zitten andere markten nog steeds in een gevaarlijke bubbel en is het tijd voor centrale banken om strengere maatregelen te treffen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie