Thom Derks Thom Derks
26/12/2022 14:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 14:28

Bitcoin mining bedrijf aangeklaagd voor leugens over miner prestaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La minería de BTC, cada vez más ecológica: ¿Qué nos depara el futuro?

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Het Londense Faes & Company diende op 17 december een aanklacht in tegen Blockware Solutions LLC, een bitcoin (BTC) miner. Volgens Faes & Company heeft Blockware gelogen over de prestaties van zijn mining apparatuur en beschikte het niet over voldoende stroom om ze continu draaiende te houden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verlies van 250.000 dollar

Als de aanklacht klopt, dan is er voor 250.000 dollar aan verliezen geleden.  Faes eist dan ook dat bedrag als schadevergoeding van Blockware. Faes sloot in oktober 2021 een contract af met Blockware, waarin werd afgesproken dat Blockware de miners voor Faes aan de gang zou houden.

Uiteindelijk bleek dat Blockware helemaal niet de eigenaar was van de faciliteit waar dat moest gebeuren. Het kwam er op neer dat het bedrijf de afspraken uit het contract niet kon nakomen. “Als Blockware al de faciliteiten had om de miners neer te zetten, dan was daar niet voldoende stroom om de apparaten draaiende te houden”, zo valt te te lezen in de aanklacht.

Als gevolg daarvan hebben de miners van Faes lange tijd uit gestaan en daar zoekt het bedrijf nu een schadevergoeding voor. Gezien de staat van de bitcoin mining industrie is het nog maar de vraag in hoeverre het mogelijk is om iets van dat bedrag terug te krijgen. Een deel van de machines moest in januari 2022 online komen, maar werden uiteindelijk pas in april afgeleverd.

Advertentie

Blockware liegt

Nu blijkt ook dat Blockware liegt over de status van de miners. Op een pagina op de website is het mogelijk voor klanten om te zien hoe het met hun miners gaat. Op die pagina zouden de miners van Faes de afgelopen 90 dagen een uptime van 100 procent hebben, maar dat lijkt dus niet te kloppen.

De faciliteit in het Amerikaanse Pennsylvania zou bijvoorbeeld al 50 dagen van problemen gekend hebben gedurende de maanden september en oktober. Blockware zelf wil vooralsnog niet reageren op alle aantijgingen. De kans is helaas echter groot dat het verhaal van Faes klopt, want de mining-industrie heeft een pittige periode achter de rug.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie