Kevin Schijven Kevin Schijven
10/06/2022 08:19 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 08:19

Bitcoin mogelijk volatiel na CPI vandaag, wordt ‘t een fakeout weekend?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef de afgelopen 24 uur wederom relatief rustig, al bewoog de koers in een lichte neerwaartse trend. Er is momenteel weinig volume en weinig volatiliteit, maar het is wellicht de stilte voor de storm. We krijgen mogelijk met een fakeout dit weekend te maken door de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt met 1%

De bitcoin koers steeg gisteren in eerste instantie nog naar $30.600. Bitcoin werd daar afgewezen en zakte weer naar $30.150, dezelfde prijs als de koers een dag eerder ook support vond. Desondanks begon bitcoin in een neerwaartse trend te bewegen en zakte gisterenavond alsnog door deze support.

Afgelopen nacht zakte bitcoin ook door de $30.000 en tikte even $29.750 aan. Vervolgens maakte de koers een kleine bounce, maar veel verder dan $30.200 kwam bitcoin niet. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven rond $30.100 uit op Binance en €28.300 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1% in de min.

Advertentie

Amerikaanse CPI cijfers, volatiliteit verwacht

Gisteren kwam naar buiten dat de Europese Centrale Bank (ECB) in juli de rentetarieven gaat verhogen om de stijgende inflatie tegen te gaan. Dat had vooralsnog geen grote impact op de markten, zoals een dergelijke aankondiging van de Federal Reserve recent had. Wat mogelijk wel een grotere impact zal hebben, is de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Die wordt later vanmiddag rond 14.30 gepubliceerd.

Mocht de inflatie in de VS meevallen, dus onder 8% uitkomen, dan heeft dan mogelijk een bullish effect op de bitcoin koers. Dan zien we wellicht zelfs een koersstijging nog dit weekend, zoals analist IncomeSharks aangeeft:

Echter lijkt de kans groter dat de inflatie boven de 8% uitkomt. Mocht deze boven 8,3% uitkomen, dan is dat wellicht al snel zeer bearish voor risicovolle markten waar bitcoin vooralsnog een zeer hoge correlatie mee heeft.

Opvallend is dat de koersen van S&P 500 en Nasdaq gisteren nog een flinke duik maakten. Het lijkt erop dat deze markten al het ergste verwachten. Tegelijkertijd kon de Amerikaanse dollar index (DXY) koers juist even flink stijgen. Het zijn beide factoren die weinig goeds voorspellen voor bitcoin.

Het kan dus een turbulent weekendje nog worden voor de bitcoin koers. Toenemende volatiliteit gepaard met het lage volume in het weekend, maakt de kans groot dat de koers een fakeout maakt. Dat betekent dat bitcoin mogelijk een scherpe beweging maakt dit weekend, maar na het weekend weer terug corrigeert.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waar denk jij dat de bitcoin bodem ligt?

Deze week vroegen we onze leden uit onze Discord groep waar zij denken dat de bodem van de bitcoin koers ligt. Net als onder de analisten, zijn ook hier de meningen sterk verdeeld. Toch verwachten de meeste leden dat bitcoin nog naar $20.000 daalt, de oude top uit eind 2017. Niemand verwacht dat de koers helemaal naar $10.000 nog zakt. De leden stemden als volgt:

  • $27.000 – 17,5%
  • $25.000 – 12,5%
  • $24.000 – 17,5%
  • $22.000 – 12,5%
  • $20.000 – 22,5%
  • $18.000 – 12,5%
  • $15.000 – 5%
  • $10.000 – 0%

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie