Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin-netwerk huisvest Microsoft’s bètaversie van digitale identiteitsoplossing ION

De tech-gigant Microsoft heeft zijn ION-identiteitsoplossing als bèta gelanceerd op het Bitcoin (BTC)-netwerk. Dit kondigt Daniel Buchner, de manager van het project, op 10 juni aan middels een blogpost.

ION, of ‘Identity Overlay Network,’ is een laag bovenop het Bitcoin-netwerk dat mensen een gedecentraliseerde identifier moet bieden. Hiermee zou onder andere het gebruik van gebruiksnamen op verschillende platformen overbodig worden. In het artikel schrijft Buchner:

We zijn verheugd om te zien dat ION de sprong maakt naar Bitcoin mainnet voor zijn openbare bèta. ION is een open, openbaar ‘Layer 2’ netwerk zonder toestemming, gebouwd op open source-code die iedereen kan bekijken, uitvoeren en aan bij kan dragen. […] ION vertrouwt niet op speciale utility-tokens, vertrouwde validatie nodes of aanvullende consensusmechanismen; de deterministische voortgang van de lineaire blockchronologie van Bitcoin is de enige consensus die nodig is.

- Advertentie -

Het project werd in mei 2019 aangekondigd en is een samenwerking met de Decentralized Identity Foundation. In de recente aankondiging geeft Buchner aan dat zijn werkgroep voor meer gedecentraliseerdere oplossing heeft gekozen:

De belangrijkste belofte van DID-technologie is om alle individuen en entiteiten het eigendom en de controle over hun identiteit te geven, wat goed aansluit bij onze missie om iedereen in staat te stellen te werken, te spelen en meer te bereiken, […] Om die belofte waar te maken, hebben we een andere weg gekozen dan enkele van de meer gecentraliseerde benaderingen van DID-technologieën – en we geloven dat ION een voorbeeld is van die keuze.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de uiteindelijke versie het licht zal gaan zien. De voortgang van de DID-ontwikkelingen van Microsoft toont echter maar eens en te meer aan dat de gigant potentie ziet in blockchain-technologie en in dit geval Bitcoin!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.268,84 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.268,84 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...