Dylan Laat Dylan Laat
15/03/2024 11:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2024 09:17

Bitcoin omarmt door grote financieel adviseur, ‘het gaat los’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin omarmt door grote financieel adviseur, 'het gaat los'

Foto: Michael Vi/Shutterstock

Cetera Financial Group, een prominente speler in de wereld van vermogensbeheer, heeft een belangrijke stap gezet. Het heeft beleid aangekondigd rondom het gebruik van bitcoin beursfondsen (ETF’s) door financieel adviseurs.

Dit beleid is niet alleen bedoeld om financiële professionals te onderwijzen en te voorzien van middelen, maar ook om hun cliënten te begeleiden bij het integreren van bitcoin ETFs in hun investeringsportefeuilles.

Een verstandige omarming van bitcoinfondsen

Het beleid wordt door Cetera beschreven als een “verstandige omarming” van bitcoin ETF’s om cliënten van financieel adviseurs te helpen.

“Zoals verwacht, omarmen we Bitcoin ETF’s voorzichtig en hebben we prioriteit gegeven aan het ontwikkelen van deze belangrijke richtlijnen om onze financiële professionals te helpen deze producten in cliëntportefeuilles te implementeren,” verklaarde Matt Fries, hoofd van investeringsproducten en partneroplossingen bij Cetera.

Cetera keurde een aantal van de grote bitcoin beursfondsen goed onder het beleid, waaronder Blackrock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT). Het bedrijf koos deze fondsen omdat ze worden ondersteund door toonaangevende ETF-aanbieders met een bewezen staat van dienst in het succesvol lanceren van nieuwe productstrategieën.

Een belangrijke ontwikkeling voor Bitcoin

De introductie van een formeel Bitcoin ETF-beleid door een vermogensbeheerbedrijf zoals Cetera kan significante implicaties hebben voor de bitcoinmarkt. Het biedt financieel adviseurs betere toegang tot bitcoin ETFs, wat de adoptie van bitcoin als investeringsoptie zou kunnen versnellen.

Nate Geraci, president van ETF Store en mede-oprichter van het ETF Institute, is dan ook lovend over de ontwikkeling:

“Met andere woorden, een poging om BTC ETF’s te gebruiken als punt van differentiatie/concurrentievoordeel. Het gaat los. Cetera heeft $475 miljard aan activa onder advies.”

De bitcoin beursfondsen beleefden extreem succesvolle eerste maanden nadat ze in januari werden goedgekeurd. Zo was onlangs in het crypto nieuws te lezen hoe de fondsen een recordinstroom zagen. Hierbij stond vooral BlackRock’s IBIT-fonds in de schijnwerpers.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

In samenwerking met Crypto Insiders biedt Bitvavo nu tijdelijk een interessant welkomstcadeau. Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Handel net als meer dan 1 miljoen Nederlands crypto op Bitvavo.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie