Timo Bult Timo Bult
02/01/2023 16:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2023 16:19

Bitcoin ontwikkelaar raakt $3,5 miljoen aan BTC kwijt na hack

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ontwikkelaar raakt $3,5 miljoen aan BTC kwijt na hack

Foto: Kjetil Kolbjornsrud/Shutterstock

Nieuwjaar is meestal een feestelijke gebeurtenis, maar niet voor iedereen. Een kernontwikkelaar van Bitcoin (BTC) is namelijk al zijn bitcoins kwijtgeraakt door een hack. Dat meldt Luke Dashjr op zijn Twitter. Het zou gaan om zo’n 217 BTC ter waarde van ruim $3,5 miljoen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin ontwikkelaar is al zijn BTC kwijt

Het is een pijnlijke start van het nieuwe jaar voor Dashjr. “Mijn PGP-sleutel is gecompromitteerd en in ieder geval veel van mijn bitcoins zijn gestolen. Ik heb geen idee hoe. Help alsjeblieft” was te lezen in een tweet die hij op 1 januari verstuurde.

De ontwikkelaar, die claimt de langst bijdragende Bitcoin Core-ontwikkelaar te zijn, vraagt even later zelfs de FBI om hulp. Die gaven echter geen gehoor waarna Dashjr tweette: “Laat maar, het is vrijwel allemaal weg.”

Het het precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Op de vraag of hij enig idee had wat er is gebeurd antwoordde hij simpelweg “geen idee.” In verdere antwoorden aan zijn volgers is hij kortaf en geeft hij niet veel informatie weg. Niet gek aangezien hij net miljoenen dollars aan bitcoin kwijt is geraakt.

Gebruik Bitcoin Knots wallet niet!

Dashjr geeft wel een duidelijke waarschuwing tegen het gebruik van Bitcoin Knots, software die zowel een Bitcoin node als wallet is. Volgens hem kan de software een van de kwetsbaarheden zijn waardoor hij al zijn BTC kwijt is.

Dankzij de transparantie van de blockchain kunnen de bitcoins echter gevolgd worden. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, bood daarnaast zijn hulp aan. “Ik heb ons beveiligingsteam geïnformeerd om de zaak in de gaten te houden. Als het op ons pad komt, zullen we het bevriezen,” aldus CZ.

Het is pijnlijk dat uitgerekend een kernontwikkelaar van Bitcoin slachtoffer wordt van een hack. Het toont echter meteen aan dat iedereen slachtoffer kan worden, of je nu een ervaren ontwikkelaar bent of niet. De CEO van Binance greep de gebeurtenis aan om extra aandacht te vragen voor de risico’s die komen kijken bij het zelf beheren van je wallets.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie