Rico Engelbarts
15/08/2018 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:25

Bitcoin overstijgt goud in afwikkelingsvolume ondanks 70% koersdaling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_overstijgt_goud_in_termen_van_afwikkelingsvolume

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nic Carter, een bekende cryptocurrency onderzoeker, geeft aan dat Bitcoin de OTC- (over-the-counter) markt van goud voorbij is gestegen in afwikkelingsvolume. Ondanks de 70% koersdaling van Bitcoin.
Volgens de statistieken van de London Bulion Market (LBMA) en vijf leden van de London Precious Metals Clearing Limited (LPMCL), waaronder JP Morgan, UBS, Scotiabank, HSBC en ICBC Standard Bank is goud op weg om $446 miljard af te wikkelen in 2018 in de OTC markt.
bitcoin_overstijgt_goud_in_termen_van_afwikkelingsvolume_statistieken
Bitcoin daarentegen heeft al $848 miljard afgewikkeld dit jaar en is op weg naar $1,38 biljoen tegen het einde van het jaar, volgens data van Coin Metrics, een open-source cryptocurrency data service.
Aangezien de LBMA goed is voor 70% van het globale goud OTC-marktvolume is Bitcoin met $848 miljard al voorbij wat de goudmarkt nog moet behalen over heel 2018. Nic Carter vertelt:

Ik schat voorzichtig dat de London OTC-markt voor goud, dat overzien wordt door de LBMA, zo een 70% van het globale volume is. Zij publiceren statistieken omtrent afwikkeling. Met deze cijfers kan ik schatten dat het totale netto volume van goud afwikkeling $446 miljard is voor 2018 (gebaseerd op 6 maanden data.) Bitcoin heeft voor $848 miljard dit jaar afgewikkeld en is op weg naar de $1,38 biljoen. Het lijkt erop dat Bitcoin stilletjes de OTC-markt van goud in termen van afwikkelingsvolume voorbij is gestegen.

In deze analyse van Carter is alleen Bitcoin met goud vergeleken. Andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano en Ripple zijn niet meegeteld. Hoewel transacties op het Ethereum netwerk over het algemeen veel kleiner zijn dan op het Bitcoin netwerk, zijn het er wel bijna tweemaal zoveel per dag.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie