Kevin Schijven Kevin Schijven
01/06/2022 09:02 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2022 09:02

Bitcoin poogt verdere uitbraak, maar macro kan feestje nog verpesten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) brak gisteren even verder uit en het marksentiment sloeg in rap tempo om en werd gelijk een stuk positiever. Toch blijven de meningen onder de analisten zeer verdeeld. Alhoewel sommige analisten geloven dat bitcoin al zijn bodem heeft bereikt, moeten we echter waarschuwen dat de koers mogelijk nog niet uit zijn neerwaartse trend is gebroken.

Jong stel verdween met €8 miljard aan crypto, uitgelachen door hiphopfans
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer terug op dezelfde prijs

De bitcoin koers begon deze week gelijk met een uitbraak en kwam maandagnacht boven $31.500 uit. Verder dan $31.800 lukte bitcoin in eerste instantie niet te komen. De koers maakte gisterenmiddag een dip naar $31.300 voordat bitcoin een flinke bounce maakte. Bitcoin schoot vervolgens naar een piek van $32.250 en hield even stand boven $32.000.

Dat bleek echter van korte duur te zijn en bitcoin zakte enkele uren later weer terug. Bitcoin vond support rond $31.650 en begon toen voorzichtig te herstellen. Echter was de $32.000 terug omgeslagen van support naar weerstand en werd de koers hier afgewezen.

Bitcoin zakte vervolgens naar $31.600 en dipte vanochtend even naar $31.500. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs weer uit op $31.600 op Binance en €29.450 op Bitvavo. Dat is dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Advertentie

Macro voorspelt nog weinig goeds voor bitcoin

Ondanks deze relief rally, is bitcoin mogelijk nog niet uit zijn neerwaartse trend gebroken. We moeten rekening houden dat de macro-omstandigheden waarschijnlijk niet in het voordeel werken van de cryptocurrency. Alhoewel de correlatie tussen bitcoin en aandelenmarkten als S&P 500 iets afneemt, ligt deze nog altijd zeer hoog en begint weer toe te nemen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Inflatie, Fed en QT

Europa heeft aangekondigd dat de inflatie een nieuw record bereikt heeft van maar liefst 8,1%. In Nederland kwam de inflatie zelfs op 10,2% uit, al is dat iets lager dan vorige maand. Dat houdt investeerders terughoudend op meer risicovolle markten waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft.

Later vandaag gaat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, met zijn quantitative tightening (QT) beleid van start. Dat betekent dat na twee jaar lang van geld printen, de Fed nu begint met het krimpen van zijn balans. Dat kan voor nog meer verkoopdruk zorgen op de financiële markten en mogelijk bitcoin meetrekken, al zijn ook hier de meningen verdeeld over. De Amerikaanse consumentenprijsindex wordt op 10 juni gepubliceerd, de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) is op 15 juni.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Veel weerstand voor BTC koers

Doordat bitcoin momenteel stand weet te houden, neemt de kans toe dat deze relief rally nog even doorzet. Echter is het maar de vraag of het gebied tussen $34.000 en $35.000 gebroken kan worden. Momenteel verwachten veel analisten hier een afwijzing en dan zal bitcoin mogelijk zijn neerwaartse voortzetten en wellicht zelfs een nieuwe low opzoeken. Er bestaat nog altijd de kans dat we de 200-weken moving average, die nu rond $22.200 ligt, zullen zien.

Mocht bitcoin toch verder kunnen stijgen, dan moet bitcoin de 100-weken moving average rond $37.000 breken om weer in het oude bereik van begin dit jaar terecht te komen. Aan de bovenkant van dit bereik, rond $40.000, ligt mogelijk echter ook veel weerstand.

Bitcoin naar $100.000? Nederlander PlanB vraagt het 2 miljoen volgers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

HODL’ers houden stevig hun BTC vast

Desondanks zijn er positieve on-chain ontwikkelingen die het sterke vertrouwen onder de HODL’ers aantonen. Zo is inmiddels een record van maar liefst 65,7% van het totale aanbod, oftewel 12,5 miljoen BTC, in meer dan een jaar niet bewogen.

4,4 miljoen BTC, oftewel 23% van het totale aanbod, is al meer dan 5 jaar niet bewogen. Houd er echter rekening mee dat een deel hiervan wellicht al langer voor altijd is verloren.

Bitcoin ETFs krabbelen terug en breken trend na slechtste week ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

https://twitter.com/decodejar/status/1531889167751585792

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie