Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2022 10:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2022 10:22

Bitcoin prijs herstelt sterk van dipje, sentiment steeds positiever

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs herstelt sterk van dipje, sentiment steeds positiever

Foto: Nuamfolio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) had eindelijk weer eens een goede week achter de rug en sloot de week met een groene candle. Echter zakte de prijs tegen het einde van de dag en afgelopen nacht toch enigszins, maar lijkt vanochtend alweer te herstellen. Het marktsentiment begint steeds positiever te worden.

Bitvavo telt af: Gratis crypto voor alle Nederlanders voor bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers begint week met een lichte daling

De bitcoin koers piekte zaterdagavond rond $42.300, maar daar bleek de weerstand nog te groot te zijn. Gisterenochtend leek bitcoin even support te vinden rond $41.700, maar deze begaf het vrij snel en bitcoin kelderde gisterenavond naar $41.000.

Vervolgens maakte bitcoin een kleine rebound en hield de volgende uren stand tussen $41.200 en $41.500. Echter verloor de koers vannacht hier ook grip op en kelderde toen naar een dieptepunt van $40.600.

Toch kon bitcoin vanochtend al vrij overtuigend snel herstellen. De koers is momenteel aardig aan het stijgen en komt weer bij $41.300 aan op KuCoin en €37.300 op Bitvavo. Momenteel komt de koers hier wat weerstand tegen en staat de BTC prijs 1,5% in de min vandaag.

Advertentie

Marktsentiment wordt steeds positiever

Een weekly close boven $40.000 geeft de markt weer wat vertrouwen terug en het lijkt erop dat bitcoin wellicht met $40.700 weer een higher low maakt. Ondertussen worden de traditionele financiële markten weer wat rustiger sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne. De beurs van Moskou blijft echter deze week wederom gesloten. Langzamerhand zien we dat het sentiment terug verschuift naar het idee dat bitcoin toch in een midden-cyclus correctie zit in plaats van in een bear-markt.

Morgan Stanley zet spoedig in op bitcoin ETF’s, volgens geruchten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waar moeten we mee rekening houden?

Toch beweegt bitcoin vooralsnog in een steeds krapper bereik. Men verwachtte dat koers afgelopen week daarom op het punt stond om eindelijk uit te breken, maar dat bleef vooralsnog uit. Toch moet dit op een gegeven moment alsnog volgen, maar het ziet er naar uit dat bitcoin mogelijk nog langer in dit bereik consolideert.

Bitcoin lijkt vooralsnog vast te houden aan de 50-dagen simple en exponential moving averages (SMA & EMA) tussen $40.600 en $40.900. De volgende stap is dat de 100-dagen SMA en EMA tussen $42.300 en $42.900 omslaan van weerstand naar support. Dan kan de koers de 200-dagen EMA hertesten rond $44.700. Voordat we van een echte trendommekeer kunnen spreken, moet bitcoin wellicht de 50-weken SMA rond $45.800 breken. Het is echter nog altijd mogelijk dat bitcoin na een reeks higher lows toch naar beneden uitbreekt.

Ondertussen meldt analysebedrijf Santiment dat activiteit met de stablecoin tether (USDT) snel toeneemt. Afgelopen donderdag en zaterdag waren de twee meest actieve dagen met USDT van 2022, zegt Santiment, die dit historisch gezien bullish noemt:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie