Dylan Laat Dylan Laat
06/12/2023 11:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2023 10:06

Bitcoin prijs stijgt 150%, is het nu te laat om in te stappen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs stijgt 150%, is nu te laat om in te stappen?

Foto: BongkarnGraphic/Shutterstock

2023 is uiteindelijk een felgroen jaar geworden voor bitcoin (BTC). De bitcoin koers heeft namelijk een opmerkelijke stijging van meer dan 150% meegemaakt. Deze stijging roept vragen op bij potentiële investeerders over of zij nu te laat zijn. De twijfel die heerst is begrijpelijk, maar recente Google Trends data suggereren dat het momentum voor bitcoin nog steeds in de kinderschoenen staat.

Bitcoin halving over 55 dagen: crypto houders in spanning
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt 150%, is men nu te laat?

Investeren op het juiste moment is altijd een uitdaging, vooral in de volatiele cryptomarkt. De vrees om “te laat” te zijn is een veelvoorkomend sentiment. Het is een psychologische strijd die investeerders vaak voeren, beter bekend als “fear of missing out (FOMO).”

Koersstijgingen kunnen een dubbel effect hebben. Aan de ene kant trekken ze nieuwe investeerders aan, maar ze kunnen ook zorgen voor aarzeling. Nu bitcoin 150% in de plus staat, kan het toch niet zo zijn dat de stijging doorzet?

In het verleden hebben we inderdaad situaties gezien waarbij prijsstijgingen werden gevolgd door flinke correcties. Wel is de termijn waarop een investeerder overweegt te investeren en zijn risicoprofiel van groot belang in de vraag of het nu te laat is.

Google zoekopdrachten met “Bitcoin”

Een indicator waar investeerders naar kunnen kijken is Google Trends. Google Trends data biedt inzicht in de publieke interesse in bepaalde onderwerpen, waaronder “Bitcoin.” Hoewel de bitcoin prijs aanzienlijk is gestegen, blijft de algemene zoekinteresse relatief laag. Dit kan duiden op een nog niet volledig verzadigde markt.

“Bitcoin” zoekopdrachten op Google over de afgelopen 5 jaar (internationaal). – Bron: Google Trends.

Het zoekgedrag op Google kan worden gezien als een indicator van het algemene sentiment. Lage zoekvolumes suggereren dat ondanks de prijsstijging, Bitcoin nog niet in de fase van maximale aandacht is. Zo stelt de bekende Bitcoiner Dan Held op LinkedIn:

“Bitcoin staat op $44.000 en niemand praat erover. Deze grafiek [zie bovenstaande] toont Google-zoektrends voor het woord ‘Bitcoin’.

We staan nog niet eens aan het begin van een bull run!”

Indien de zoekinteresse toeneemt, kan dit een aanwijzing zijn voor een groter publiek dat betrokken raakt bij de crypto. Uiteraard is dit maar een enkele indicator en is er meer onderzoek nodig om beter te kunnen onderbouwen of het te laat is of niet. Wel is het perspectief dat de interesse nog relatief laag ligt, ondanks de felle prijsstijging, een interessant in deze vraag.

Advertentie

Bitvavo kerstcadeau: 20 euro gratis crypto

Nog geen account bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo? De exchange geeft nu een vroeg kerstcadeau aan nieuwe gebruikers! Door je via deze link aan te melden ontvang je 20 euro gratis tegoed. Dit kan je vervolgens uitgeven aan een van de meer dan 200 crypto op het platform, waaronder natuurlijk bitcoin.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie