Ivo Melchers Ivo Melchers
18/02/2024 19:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2024 18:02

Bitcoin prijsdaling ‘onvermijdelijk en nodig’, waarschuwen analisten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Infame

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is gedurende de eerste dagen van de week als een raket de lucht in geschoten, waardoor de 50.000 dollar voor het eerst sinds december 2021 weer werd doorbroken. Al sinds woensdag vecht bitcoin met het weerstandsniveau van om en nabij de 52.000 dollar, en volgens analisten van Swissblock kunnen we ons op gaan maken voor een neerwaartse trend.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Noodzakelijke bitcoin correctie

Woensdag steeg de bitcoin koers met meer dan 4 procent tot grofweg 52.000 dollar. Een dag later werd nog een kortstondige piek van zo’n 52.800 dollar aangetikt, waarna een daling de koers terugbracht tot onder de 51.000 dollar.

Al snel steeg de koers terug tot vlak onder de 52.000 dollar, waar het tot het moment van schrijven consolideert.

Vooralsnog heeft de weerstandszone van 52.000 dollar een verdere stijging weten te voorkomen. Analisten van Swissblock hebben afgelopen vrijdag in een marktupdate, ingezien door CoinDesk, gewaarschuwd voor een aanstaande correctie.

“Een terugval lijkt onvermijdelijk en noodzakelijk gezien de recente snelle stijging van ongeveer 33% in de afgelopen weken, wat wijst op een niet-duurzame rally,” zo schrijven de analisten.

Ze hebben het echter over een gezonde ‘korte termijn dip’, die investeerders een mooie koopkans kan bieden. Zolang bitcoin zijn steun rond de 47.500 dollar kan behouden, liggen hogere prijzen in het verschiet volgens Swissblock.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 51.740 dollar, wat meer dan 7 procent hoger is dan aan het begin van de week.

Advertentie

Recordinstroom BTC ETF’s

De belangrijkste reden voor bitcoin’s koersexplosie van de afgelopen tijd is de verpletterende instroom van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), die vorige maand zijn intrede maakten tot Amerikaanse beurzen.

Afgelopen week hebben alle fondsen samen bijna 2,3 miljard dollar aan nieuw kapitaal aangetrokken. Deze netto-instroom overtreft elke andere ETF op de markt. Het was bovendien de meest succesvolle week sinds de lancering op 11 januari. De gemiddelde netto-instroom per dag kwam afgelopen week op zo’n 454 miljoen dollar uit.

Verreweg het grootste deel stroomde richting het fonds van BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder. Met een netto-instroom van ongeveer 1,7 miljard dollar bezit BlackRock nu ruim 6,2 miljard dollar aan bitcoins.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie