Ivo Melchers Ivo Melchers
18/10/2022 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 06:06

Bitcoin produceerde gisteren meer dan een uur geen block

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De blockchain van bitcoin (BTC) wordt ongeveer elke tien minuten aangevuld met een nieuw blok vol transacties. Dit proces wordt ook wel mining genoemd en de miners worden hiervoor beloond in de vorm van bitcoin. Vandaag liet het netwerk zien dat het niet altijd dit protocol weet te volgen. Het duurde namelijk meer dan een uur om een nieuw blok te minen, waardoor duizenden transacties maar niet bevestigd werden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin transparantie

De transparantie die de technologie achter blockchain biedt zorgt ervoor dat we alle transacties kunnen verkennen op een block explorer. Verschillende block explorers laten zien dat het interval tussen de twee laatste blokken, die gemined zijn door Foundry USA en Luxor, 85 minuten bedroeg. Voordat de transacties op het netwerk zijn verwerkt komen ze eerst in een wachtrij te staan: de bitcoin mempool. Ook hier komt de transparantie weer om de hoek kijken. Deze mempool is namelijk te bekijken op diverse websites. Volgens mempool zaten er meer dan 13.000 transacties in de wachtrij voordat het laatste blok werd gemined.

Advertentie

Reden voor de wachttijd?

Volgens Tadge Dryja, oprichter van het Lightning Network, is een wachttijd van 85-minuten om de zoveel tijd helemaal niet vreemd. Sterker nog, Dryja stelt op Twitter dat dit eigenlijk eigenlijk elke 34 dagen wel wordt verwacht. Er lijkt dus weinig aan de hand te zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Moeilijkheidsgraad aanpassing

Vorige week kon je in het bitcoin nieuws lezen dat de mining difficulty wederom verhoogd werd om te garanderen dat er elke tien minuten een nieuw blok aan de blockchain wordt toegevoegd. Dit is het gevolg van een stijgende rekenkracht (ofwel hash-rate) van het Bitcoin-netwerk. Een stijgende mining difficulty laat zien dat er steeds meer miners zich bij het netwerk voegen en dit zorgt ervoor dat het netwerk steeds veiliger wordt. Voor de miners betekende deze verhoging van de mining difficulty echter dat hun winstmarges kleiner worden. Dit zou kunnen zorgen voor meer verkoopdruk vanuit de miners.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie