Thom Derks Thom Derks
20/11/2022 20:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:36

Bitcoin Rainbow Chart naar dieptepunt, 10.000 dollar op komst?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Rainbow Chart naar dieptepunt, 10.000 dollar op komst?

Foto: Anna Martyanova/Shutterstock

Na enkele dagen van hevig strijden, zijn de bulls erin geslaagd om de bitcoin koers relatief stabiel te houden onder de 17.000 dollar. In de tussentijd zijn investeerders op zoek naar signaal in alle ruis die we momenteel moeten verwerken en de Bitcoin Rainbow Chart kan daar wellicht bij helpen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC prijs van 10.000 dollar in zicht?

De Bitcoin Rainbow Chart is, zoals de naam het al zegt, letterlijk een regenboog die de bitcoin koers voorspelt. Het is de vraag in hoeverre dit daadwerkelijk enige voorspellende waarde kan hebben, want het is immers een simpele regenboog die door de grafiek van bitcoin (BTC) getekend is.

Jarenlang bleek de Bitcoin Rainbow Chart echter voorspellende waarde te hebben. Iedere bearmarkt eindigde precies op de bodem van de regenboog en de toppen van de markt in het oranje of rode gedeelte. Nu zijn we voor het eerst aan de onderkant van de regenboog uitgebroken. Hierdoor is het mogelijk dat de koers richting de steunzone van 10.000 dollar zakt.

Het zou kunnen dat sommige mensen de grafiek gebruiken om de koers te voorspellen, maar de kans lijkt klein dat hier consequenties aan hangen. Op basis van de regenboog-grafiek is bitcoin op dit moment extreem goedkoop, maar de omstandigheden zijn ook extreem. We gaan (mogelijk) voor het eerst in de levensgeschiedenis van bitcoin een mondiale recessie in en centrale banken draaien de duimschroeven aan.

Advertentie

Is de bitcoin bodem bereikt?

Het kan ook zijn dat de verkopers inmiddels uitgeblust zijn en dat we de ergste dalingen achter de rug hebben. Er bestaat uiteraard een mogelijk dat bitcoin vanaf hier nog verder wegzakt, maar we moeten niet vergeten dat we sinds het FTX-drama al ruim 20 procent van de koers kwijtraakten.

In die zin heeft bitcoin als gevolg van die problemen al een flinke smakker gemaakt, wat ook een gedeelte door emotie gedreven is. Die emotie duwt de koersen op dit soort momenten vaak iets verder omlaag en in een bullmarkt juist omhoog.

Het kan best dat bitcoin de bodem al bereikt heeft, maar niets is uiteraard zeker. Wat dat betreft wordt het de komende weken tot maanden spannend voor bitcoin en de rest van de markt. De onzekerheid is groot op dit moment, zoals vaker in het bitcoin nieuws te lezen is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie