Timo Bult Timo Bult
10/03/2022 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2022 17:27

Bitcoin reageert met snelle fake out op publicatie inflatiecijfers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin reageert met snelle fake out op publicatie inflatiecijfers

Foto: Sittipong Phokawattana/Shutterstock

Vandaag werden de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt voor februari. Het ziet er niet fraai uit en even leek bitcoin (BTC) hier juist positief op te reageren. Maar het bleek hier enkel om een fake out te gaan met bitcoin opnieuw in de problemen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin profiteert vooralsnog niet van hoge inflatie

De inflatiecijfers laten zien dat het alleen maar erger wordt in de VS. In februari kwam dit cijfer uit op maar liefst 7,9%, het hoogste niveau in decennia tijd. Zoomen we in op de verschillende sectoren dan zijn de cijfers nog schrikbarender. Zo zouden de prijzen in de energiesector met 25% zijn gestegen. Gebruikte auto’s zagen zelfs een prijsstijging van 41%.

Bitcoin als veilige haven zou in theorie kunnen profiteren van hoge inflatie. Net als goud is bitcoin een schaarse activa. Dergelijke activa kunnen bescherming bieden in tijden van hoge inflatie of onzekerheid. Bitcoin leek vlak na de bekendmaking van de cijfers inderdaad even te kunnen profiteren.

BTC prijs stijgt in 5 minuten tijd met 2,5%

De bitcoin prijs steeg in een enorm snelle beweging met ruim 2,5% in waarde na de publicatie van de inflatiecijfers. Maar dat was niet van lange duur. In de 10 minuten die volgden corrigeerde bitcoin weer volledig terug.

Vooralsnog houdt de $39.000 stand als support. Maar BTC handelt hier op het moment van schrijven nog akelig dicht boven. De prijs van bitcoin is $39.200 op Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo wordt bitcoin voor €35.654 verhandeld.

Bitcoin terug naar $34.000?

In theorie zou bitcoin met het vasthouden van de support bij $39.000 een hogere low kunnen vormen. Maar gezien de onzekere markt blijft de situatie wankel. Analist en handelaar Nebraskangooner verwacht een verdere correctie naar beneden. De altcoins zouden hierbij nu het voortouw nemen. In een tweet schetst de handelaar een scenario waarin BTC helemaal terug zakt naar de $34.000-regio.

Benieuwd naar een uitgebreide bitcoin analyse? Vind hier de vandaag verschenen analyse van David van Ineveld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement