Timo Bult Timo Bult
02/10/2023 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 08:30

Bitcoin schiet boven $28.000, is “up-tober” begonnen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) is oktober sterk gestart met een behoorlijk stijging, maar is deze groei wel betrouwbaar? In mijn nieuwe video ga ik deze vraag uitvoerig bespreken, samen met analyses van andere crypto zoals solana (SOL), en financiële markten zoals de S&P 500 en de Dollar Index (DXY).

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Vormt bitcoin koers een “Bart Simpson patroon”?

Met de huidige stijging van de bitcoin koers zullen we verschillende sterke weerstanden tegen gaan komen die doorbroken moeten worden om een verdere stijging te realiseren. Er wordt gespeculeerd over de mogelijkheid van een “bart pattern“, een patroon dat vaak een snelle prijsstijging gevolgd door een even snelle daling laat zien.

Verder bekijken we de correlatie tussen bitcoin en de traditionele financiële markten. In het bijzonder kijken we naar de S&P 500 en Dollar Index om hun mogelijke impact op de bitcoin prijs te begrijpen. Ondanks de recente stijging van bitcoin is de S&P 500 relatief stabiel gebleven, wat suggereert dat de correlatie tussen deze markten momenteel zwak is.

Advertisement

Bitcoin start up-tober met een stijging

Een ander interessant punt dat in de video wordt aangehaald, is de “Up-Tober” trend. Historisch gezien heeft oktober de neiging om positieve resultaten te laten zien voor bitcoin, en de vraag is of deze trend zich dit jaar zal voortzetten. De video toont aan dat september, traditioneel een rode maand, dit jaar verrassend groen was, wat suggereert dat de seizoensgebonden trends mogelijk veranderen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer leren over crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over zijn diensten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement