Simon Bosch Simon Bosch
20/06/2023 19:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2023 19:43

Bitcoin schiet omhoog na onthulling bijzondere exchange

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin schiet omhoog na onthulling bijzondere exchange

Foto: 3Dsculptor/Shutterstock

De afgelopen crypto bullmarkt had er één moeten zijn van grootschalige adoptie van cryptocurrencies – bij uitstek door traditionele financiële instituten. Helaas bleven veel traditionele partijen nog steeds met een grote boog om de markt heen lopen, maar toch komt hier langzaam maar zeker verandering in. Verschillende financiële reuzen hebben vandaag aangekondigd op grootste wijze de markt te betreden, en wel met een compleet nieuw handelsplatform.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nieuwe cryptobeurs is anders dan de rest

Het platform draagt de naam EDX Markets en is onder andere gefinancierd door de Amerikaanse beursgiganten Charles Schwab, Citadel, Fidelity en Sequoia. Vooralsnog zullen slechts vier cryptocurrencies verhandelbaar zijn, namelijk bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH).

Het bijzondere van dit platform is dat er flink verschilt ten opzichte van de cryptobeurzen waar we beter bekend mee zijn. EDX Markets is namelijk ‘non-custodial’, wat betekent dat het niet zelf de tokens van klanten opslaat. Daarvoor heeft het een aparte custodian, wat belangenverstrengeling zoals dat bij FTX ging voorkomt. Platformen zoals Binance en Coinbase zijn zelf namelijk ook de custodian. Wie voor EDX Markets de custodian zal zijn is nog niet duidelijk.

Handelen op de gloednieuwe beurs lijkt nog niet te kunnen, maar wanneer het platform officieel geopend zal worden is niet duidelijk. Op zijn website verklaart EDX Markets dat geïnteresseerden contact kunnen opnemen om een account te krijgen. Het wekt de indruk dat het vooralsnog uitsluitend gaat om institutionele klanten, alhoewel het mogelijk is dat na verloop van tijd ook orders van retail-investeerders zal aannemen.

Advertentie

Bitcoin koers stijgt hard

De bitcoin koers is vlak na de bekendmaking vanmiddag flink gestegen, net als sommige andere cryptovaluta. Op het moment van schrijven is de stijging al goed voor 5% gemeten vanaf de lokale bodem vlak na de aankondiging half 4 Nederlandse tijd. Litecoin was de hardste stijger van de vier ondersteunde coins, met op het moment van schrijven 6% achter de kiezen.

Snelle koersstijgingen doen altijd de vraag rijzen ‘ben ik nu weer te laat?’. Daar hebben we eindelijk een passend antwoord op. Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Crypto Insiders en Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, kunnen wij onze lezers tijdelijk de eerste stap in crypto gratis aanbieden.

Wanneer je je aanmeldt bij Bitvavo met deze link, ontvang je niet alleen 20 euro in crypto naar keuze gratis, maar profiteer je ook van het voordeel dat er geen handelskosten in rekening worden gebracht over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie