bitcoin_stabiliseert_rond_6450_dollar_maar_neerwaartse_trend_nog_niet_voorbij

Bitcoin stabiliseert rond $6.450 maar neerwaartse trend is nog niet voorbij

0

Nadat Bitcoin (BTC) op 5 en 6 september een duik maakte van $7.400 naar $6.400, heeft het sindsdien geen grote verliezen meer geleden en heeft het zich gestabiliseerd rond de $6.450. Dat heeft de tokens ook in staat gesteld om verliezen ten opzichte van BTC te minimaliseren.

De neerwaartse trend van Bitcoin is echter nog zeker niet voorbij. Edward Morra, een algemeen erkend technisch analist, stelt dat de markt voor cryptocurrency een solide stabiliteit in de lage prijsklasse mee zal moeten maken voordat het een goede bodem vindt en aan een rally op de middellange termijn kan beginnen. Bitcoin en Ethereum (ETH) hebben samen met andere altcoins echter geen tekenen van stabilisatie in de lage prijsklasse getoond.

Gedurende de maand augustus was Bitcoin relatief stabiel tussen de $6.500 en $7.000 en was er derhalve sprake van een lage volatiliteit. Van 27 augustus tot 5 september maakte BTC echter grote sprongen omhoog en was er sprake van extreme volatiliteit. Het resultaat van die volatiliteit in de cryptomarkt eindigde in een gigantische crash voor Bitcoin, Ethereum en de rest van de markt, waardoor de winsten van augustus weggevaagd werden. Over de snelheid waarmee de cryptomarkt afdaalde tot haar vorige support level zei Morra het volgende:

Ik weet niet precies waarom sommige mensen hier nog steeds bullish zijn… De markt heeft duidelijk laten zien dat het aanbod overheerst. Het wegvagen van de winsten van twee weken tijd duidt op een mislukte rally en is een teken van zwakte, niet van een springveer. Springveren vormen zich aan de onderkant, bij voorkeur met een laag volume.

Morra benadrukt dat de markt niet bullish is en dat het geen tekenen van herstel op de middellange termijn vertoont. Daarom stelt hij dat het belangrijk is dat de grote cryptocurrencies gedurende de komende weken of zelfs maanden stabiel blijven in hun lage prijsklasse om ervoor te zorgen dat de markt echt een bodem vindt in het bereik van $190 miljard tot $200 miljard. De huidige markt is iets minder dan $205 miljard waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws