Thom Derks Thom Derks
11/03/2024 09:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2024 09:36

Bitcoin start historisch volatiele week direct met nieuw prijsrecord

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin experts delen nieuwe koersverwachting na heftige daling

Foto: Westlight/Shutterstock

De bitcoin koers is zojuist naar een kersverse all-time high van 71.300 dollar geschoten en ook de rest van de financiële markt lijkt een volatiel weekje voor de boeg te hebben.

Het aandeel van Nvidia daalde in de nacht van zondag op maandag met 6 procent, schoot daarna ineens 3 procent de plus in en stond daarna weer op minus 2 procent.

Wat dit zo bijzonder maakt? De markten zijn nog niet eens geopend voor deze week. Zelfs met de gesloten markten zien de 24-uur platformen extreme volatiliteit. Gaan we tijdens deze inflatie-week geschiedenis schrijven met bitcoin?

Afbeelding

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cruciale week voor de bitcoin koers

Deze week belooft niet alleen meer volatiliteit in de koersen door de nieuwe spot bitcoin-ETF’s, maar staat vooral ook in het teken van een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe inflatiedata.

Je zou het tussen al het koersgeweld bijna vergeten, maar die inflatie is uiteindelijk de reden geweest dat de Amerikaanse centrale bank begon aan de meest agressieve campagne van renteverhogingen uit zijn geschiedenis.

De afgelopen maanden leek de inflatie weer aan een opleving te beginnen, wat natuurlijk slecht nieuws is voor de centrale bank. Waarom is de inflatiedata van deze week cruciaal? Omdat er volgende week weer een rentevergadering op het programma staat van de Amerikaanse centrale bank.

Wat dat betreft kan het zomaar eens een heel volatiel weekje worden voor de financiële markten. Aangezien we gelijk beginnen met nieuwe prijsrecords, kunnen we nu al stellen dat dit een historische week wordt voor bitcoin.

Advertentie

Wat staat er deze week op het programma?

Op dinsdag beginnen we met de consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten, gevolgd door de producentenprijsindex (PPI) op donderdag.

Daarnaast worden op donderdag de prestaties van de Amerikaanse detailhandel onthuld, samen met de wekelijkse werkloosheidscijfers, en volgt op vrijdag het rapport over het consumentenvertrouwen.

De nieuwe inflatiegegevens zijn vooral van groot belang en kunnen aanzienlijke volatiliteit teweegbrengen voor bitcoin, met name in aanloop naar de vergadering van de Amerikaanse centrale bank op 20 maart, waar een nieuw rentebesluit wordt verwacht.”

Ben jij klaar voor een week vol financieel vuurwerk?

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie