Timo Bult Timo Bult
01/12/2023 20:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2023 13:55

Bitcoin stijging november mogelijk voorproefje voor december

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijging november mogelijk voorproefje voor december

Foto: Sam Salaubie/Shutterstock

De bitcoin koers heeft in november mooie dingen laten zien, waarbij de algemene trend opwaarts was. Deze beweging kan wel eens een voorbode zijn voor wat we in december mogen verwachten. Dat stelt crypto-onderzoeker Zack Voell in een bericht op X.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers in november

Begin november stond bitcoin op ongeveer $35,500. De koers kende een wisselvallige start met een aantal stijgingen en dalingen. De eerste week schommelde de waarde tussen $34,700 en $35,400.

De echte actie begon rond 14 november, met een significante stijging van ongeveer 10%. Bij $38.000 werd echter weerstand gevonden. Dit bleef voor de rest van de maand een groot obstakel, met verschillende doorbraakpogingen die niet succesvol bleken.

Al met al zette bitcoin in november een stijging neer van 9%. Over de afgelopen 2 maanden staat BTC daarmee met ruim 40% in het groen.

Advertentie

Wat zal december brengen voor BTC?

De afgelopen jaren heeft de koers van bitcoin in december de beweging van november gevolgd, zoals Voell aangeeft in zijn post. Met de sluitingskoers van bitcoin in november in het groen, is de vraag of december deze trend dus zal voortzetten.

Historische gegevens suggereren dat als november eindigt met een positieve noot, december ook een opwaartse trend zou kunnen vertonen.

“Ik heb dit nooit eerder beseft…

Sinds 2015 kwam de koersbeweging van Bitcoin in december (omhoog of omlaag) elk jaar overeen met de koers van november.

Is het dit keer anders?”

Sinds 2015 heeft bitcoin dus een consistent patroon getoond waarbij de richting van de koers in november die van december volgde. Dit patroon biedt echter geen garantie, maar geeft wel een interessant speelveld voor speculatie onder investeerders en handelaren.

Het blijft dus de vraag of 2023 een uitzondering zal zijn of dat de koers van bitcoin de historische trend zal blijven volgen.

Op dit moment speelt het nieuws van de mogelijke goedkeuring van een eerste bitcoin beursfonds enorm in cryptoland. De komst van zogenoemde “spot ETF” beursfondsen zou naar verluidt veel nieuw geld naar de markt kunnen brengen. Bij andere grote bitcoin beursfondsen zijn nu al positieve ontwikkelingen te zien, met zelfs een record voor de grootste futures-ETF.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie