Dylan Laat Dylan Laat
29/02/2024 12:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 12:43

Bitcoin stijgt: ‘5 redenen waarom je nog niet te laat bent’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt: '5 redenen waarom je nog niet te laat bent'

Foto: blvdone/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) zijn prijsrecord nadert, kunnen nieuwe investeerders het idee hebben dat zij nu te laat zijn om in te stappen. Analist Miles Deutscher denkt daar anders over. In een reeks posts op X geeft hij vijf redenen waarom men mogelijk juist nog vroeg is.

Bitcoin op YouTube en Google

Het eerste punt dat Deutscher aanhaalt, is de huidige stand van YouTube-statistieken. Normaal gezien dient YouTube als een sterke indicator voor de interesse van particuliere investeerders in crypto, omdat het vaak wordt beschouwd als het thuis voor de mainstream investeerders binnen de cryptowereld.

“Ondanks dat bitcoin flirt met nieuwe all-time highs, staan de statistieken op YouTube aanzienlijk lager in vergelijking met de vorige bullrun,” stelt Deutscher. Dit suggereert dat investeerders nog niet in volle kracht zijn teruggekeerd.

Artikel gaat verder na de post.

Daarnaast zijn de zoekopdrachten naar “Bitcoin”, “Crypto” en “Altcoins” op Google nog lang niet op het niveau van 2021. Dit geeft aan dat de algemene belangstelling van het publiek voor crypto nog steeds niet de piek heeft bereikt die eerder werd waargenomen.

Ook in Nederland is het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin nog steeds relatief laag.

Crypto apps en altcoins

Verder merkt Deutscher op dat crypto-applicaties, waaronder die van grote crypto exchanges, nog steeds niet hoog scoren in de app-ranglijsten van Apple’s App Store. In de periode van 2021/2022 waren deze apps juist wel te vinden in de top 100.

Een ander belangrijk punt is de prestatie van altcoins ten opzichte van bitcoin. Deutscher wijst op de discrepantie in prijsactie tussen Bitcoin en de TOTAL3 marktkapitalisatie (altcoins), wat suggereert dat er nog veel ruimte is voor groei bij de altcoins.

‘Het gevoel is anders’

Tot slot haalt Deutscher anekdotisch bewijs aan dat ondanks dat bitcoin bijna nieuwe hoogtepunten bereikt, er een opmerkelijke afwezigheid is van beroemdheden die crypto promoten, minder publieke reclame, en minder non-stop berichten van vrienden en familie over investeren in crypto.

Dit is in sterk contrast met de situatie in 2021, toen crypto een alomtegenwoordig onderwerp van gesprek was.

Bitvavo geeft iedereen 20 euro gratis crypto

Op zoek naar een betrouwbaar platform om in crypto te investeren? Bitvavo, een Nederlandse beurs waar miljoenen Nederlanders hun cryptozaken doen, geeft elke nieuwe klant nu 20 euro als welkomstbonus. Dit tegoed kun je vervolgens uitgeven aan meer dan 200 verschillende cryptocurrencies die te vinden zijn op het platform. Klik op de onderstaande knop om meteen te beginnen.

Claim gratis 20 euro

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie