Kevin Schijven Kevin Schijven
13/01/2022 10:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2022 10:46

Bitcoin stijgt verder door hoge inflatiecijfers, analisten verwachten enorme bounce

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt verder door hoge inflatiecijfers, analisten verwachten enorme bounce

Foto: Parilov/Shutterstock

Momenteel lijkt de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, toch grotendeels de richting te bepalen van de financiële markten, waaronder die van de cryptocurrencies. Bitcoin (BTC) kon gisteren, na bekendmaking van hoge inflatiecijfers in de VS, weer een naar een hoger bereik schuiven.

De crypto-markt lijkt steeds meer vertrouwen te hebben dat de recente dip, die de bitcoin koers even onder $40.000 bracht, de bodem was. De angst op de markt neemt steeds iets verder af, al ligt deze nog steeds zeer hoog.

Analist waarschuwt: Bitcoin gaat niet stijgen na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers naar hoger bereik

Bitcoin kon dinsdagavond door $42.000 breken, maar rond $43.000 lag in eerste instantie nog iets te veel weerstand. Toen kwamen de Amerikaanse inflatiecijfers naar buiten en begon de koers weer flink te stijgen. Bitcoin schoot vanaf $42,700 naar $44.150 op cryptocurrency-exchanges als Binance, een stijging van 3,4%.

Daar was de weerstand echter nog te groot en bitcoin corrigeerde weer omlaag, maar de koers vond al snel support rond $43.500. Langzamerhand begon de koers weer te stijgen en vestigde weer een higher high, ditmaal rond $44.300. Wederom corrigeerde bitcoin echter omlaag en vond weer steun rond $43.500.

Op het moment van schrijven komt bitcoin weer op $44.000 uit of $38.400 op Bitvavo en lijkt de koers wellicht op het punt te staan om weer een poging te maken om hierdoorheen te breken.

Advertentie

Analisten verwachten bounce

Mocht bitcoin door $44.400 breken dan zullen er alsnog veel punten liggen in het bereik tussen $45.000 en $48.000 waar veel weerstand ligt. Bitcoin zal hoogstwaarschijnlijk niet in een keer door al deze grenzen kunnen breken.

Desondanks klinken steeds meer analisten bullish over de koers. Er wordt gesproken van een verdere short squeeze die kan leiden tot een enorme bounce. Dat zal toch grotendeels afhankelijk zijn wat de macro doet. In elke geval lijkt de dalende Amerikaanse dollar index (DXY) al in de handen van bitcoin te spelen:

Analysebedrijf Santiment meldt het beschikbare aanbod van bitcoin nog altijd in rap tempo afneemt op de beurzen, een zeer bullish teken.

Deze analist, ‘M_Ernest.’ legt uitgebreid uit waarom hij gelooft dat de kans groot is dat bitcoin een bodem tijdens deze correctie heeft bereikt:

Analist Matt Chang legt uit waarom hij denkt bitcoin nog niet de top heeft bereikt in deze bull-cyclus:

https://twitter.com/MattchengBtm/status/1481502068951109636

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie