Ivo Melchers Ivo Melchers
11/10/2023 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2023 13:23

Bitcoin uitbraak in november? Koers toont bizarre gelijkenissen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin uitbraak in november? Koers toont bizarre gelijkenissen

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De prijsactie van bitcoin (BTC) heeft doorgaans veel overeenkomsten met het verleden. De koers beweegt tot dusver met uitzonderlijk nauwkeurige overeenkomsten in cycles gebaseerd op de befaamde bitcoin halving. Ook dit jaar is het beeld grotendeels hetzelfde als in eerdere ‘pre-halving’ jaren. Alle ogen zijn wat dat betreft gericht op eind november voor een mogelijke koersuitbraak naar boven.

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bullish kantelpunt

Crypto-analist Miles Deutscher deelde gisteren een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, waarin hij de koersbewegingen van alle cycles in kaart bracht.

Bitcoin bevindt zich momenteel aan het einde van zijn vierde cycle. In het tweede kwartaal van volgend jaar zal de halving plaatsvinden en zullen miners nog maar 3,125 BTC verdienen met hun werkzaamheden in plaats van de huidige 6,25 BTC. In het verleden heeft deze aanbodschok iedere keer geleid tot een gigantische opwaartse trend.

Ook de daaropvolgende bearmarkt en het jaar vóór de halving vertonen veel gelijkenissen tussen de verschillende cycles. Wat betreft de pre-halving jaren geeft Deutscher aan dat de BTC koers in het tweede tot het vierde kwartaal grotendeels zijwaarts heeft bewogen in het verleden. Dit jaar was dit wederom het geval, aangezien de koers zich in een range van tussen de 25.000 en 32.000 dollar bevond.

Deutscher bracht bovendien een interessante bevinding aan het licht. In het verleden bracht 21 november in het pre-halving jaar iedere keer een einde aan de zijwaartse prijsactie. In zowel 2019 als 2016 werd op 21 november een opwaartse beweging in gang gezet.

Dat bitcoin tot dusver op veel verschillende fronten in herhaling treedt, kun je bijna niet omheen. Desondanks is en blijft het onvoorspelbaar wat de toekomst voor bitcoin in petto heeft.

Advertentie

BTC volgt gelijkwaardig patroon

‘Mags’, een bekende technische analist op X, maakte een soortgelijke observatie als Deutscher door op te merken dat de koers momenteel op een gelijkwaardig niveau onder zijn hoogtepunt staat als in eerdere cycles.

Om precies te zijn staat bitcoin nu 60 procent lager dan zijn all-time high van grofweg 69.000 dollar, met nog ongeveer 200 dagen te gaan tot de bitcoin halving. In 2019 bevond de koers zich 200 dagen voor de halving ook 60 procent onder zijn destijdse record van om en nabij de 20.000 dollar. In 2015 stond de koers op hetzelfde moment 65 procent lager dan zijn piek van 2013.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie