Timo Bult Timo Bult
09/03/2019 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2019 13:10

Bitcoin vecht zich naar de $4.000 toe, analisten verwachten meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_vecht_zich_naar_de_4000_dollar_toe_analisten_verwachten_meer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zit nog steeds in een lichte uptrend zoals al sinds het herstel van de dip op 5 maart het geval is. Afgelopen nacht dipte bitcoin opnieuw, maar dit keer minder hard dan de vorige keer. Ondanks die dip is er nog steeds sprake van een lichte uptrend voor de korte termijn.
Volgens sommige bitcoin-analisten is het mogelijk dat bitcoin tegen mei de grens van $5.000 kan bereiken. Bitcoin test al geruime tijd het resistance-gebied rondom de $4.000. Het bereikte eerder dit jaar bijna de $4.200 wat voor nu het hoogste punt voor dit jaar is.


Sindsdien is de koers iets naar beneden gecorrigeerd en heeft het grote moeite om weer boven de $4.000 uit te breken. Des te vaker de koers afketst van dit prijsniveau, des te onwaarschijnlijker het wordt dat het BTC zal lukken uit te breken. Toch is er hoop dat het BTC een dezer dagen gaat lukken gezien de uptrend van de afgelopen dagen. Mocht het bitcoin lukken boven de $4.000 en daarna de $4.200 uit te breken, dan ligt de volgende psychologische grens op $5.000.
Zelfs na de dip van afgelopen nacht herstelde de koers. Het lijkt op dit moment die uptrend voort te zetten en kruipt zo steeds dichterbij die belangrijke psychologische grens van $4.000. De komende dagen zal blijken of de bulls sterk genoeg zijn om de koers boven dit punt uit te laten breken.
Op het moment van schrijven is bitcoin op basis van gegevens van CoinMarketCap $3.946,44 waard. BTC is de afgelopen 24 uur met 0,5% gestegen. Dit is een minimale stijging maar past in het beeld dat we de afgelopen dagen hebben gezien. De langzaam maar zekere uptrend lijkt zich daarom voort te zetten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie