Simon Bosch Simon Bosch
04/11/2022 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 15:02

Bitcoin-verkopers zijn ‘uitgeput’ volgens on-chain data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-verkopers zijn 'uitgeput' volgens on-chain data

Foto: fizkes/Shutterstock

Inmiddels is het voor iedereen duidelijk dat de berenmarkt in volle gang is. En dat is nou precies het punt; iedereen is ervan overtuigd dat we verder gaan dalen. Glassnode merkt op dat verkopers totaal uitgeput zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Investeerders verkopen geen BTC meer

Dat schrijft de on-chain analist op Twitter. Het heeft een eigen indicator die meet waar verkopers stoppen met verkopen, wat aan kan geven dat we op de bodem van de markt zijn aangekomen. De Seller Exhaustion Constant staat namelijk op het laagste punt sinds november van 2018. De indicator bereikt zulke niveaus als investeerders veel hebben verkocht terwijl bitcoins volatiliteit gemeten over 30 dagen laag is.

In het verleden waren er zeven keren dat de indicator op zo’n laag niveau stond, en zes van de zeven keren resulteerde het in stijgende prijzen. Slechts één keer leidde het tot een daling, dat was in november van 2018. Toen zagen we nog een laatste daling van 50% – helemaal waterdicht is de indicator dus niet.

De oprichters van Glassnode benadrukken dat de volatiliteit van en de vraag naar BTC erg laag is op het moment, en dat de bitcoin koers al een tijd zijwaarts gaat. Dat betekent dat veel volatiliteit vermoedelijk om de hoek is. Zoals Glassnode zelf al benadrukt hoeft dat niet te betekenen dat de koers gaat stijgen, hij kan namelijk ook dalen. Volatiliteit werkt twee kanten op.

Advertentie

Technische analyse ook belangrijk

Eerder schreven we in een koersanalyse dat bitcoin een kleine stijging kan gaan zien de komende tijd, maar ook dat de koers daarna weer verder kan gaan dalen. Na een stijging kampt de koers vermoedelijk met veel weerstand. Vaak neigt de koers dan eerder te dalen dan door te gaan met stijgen. Al met al kunnen we concluderen dat de kans op volatiele koersen aanzienlijk lijkt te zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie