bitcoin_vervangt_binnen_tien_jaar_traditionele_valuta_volgens_onderzoekers

Bitcoin vervangt traditionele valuta binnen tien jaar, beweren onderzoekers

0

Een nieuwe studie van het Imperial College London en eToro beweert dat cryptocurrency niet alleen de in buurt komt van algemene acceptatie, maar ook dat het de “volgende stap” voor geld is.

“Cryptocurrencies hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt”

Bitcoin (BTC) wordt reeds gebruikt als zowel een oppotmiddel als speculatieve investering. Binnenkort kan het een duurzaam betaalmiddel worden.

Zoals Independent meldt, claimt William Knottenbelt, professor aan het Imperial College London:

De wereld van cryptocurrency evolueert even snel als de grote collectie verwarrende terminologie die ermee gepaard gaat. Deze gedecentraliseerde technologieën hebben de potentie om alles wat we dachten te weten over de aard van financiële systemen en financiële activa te verbeteren.

Er is veel scepsis over cryptocurrencies en hoe ze ooit een betaalsysteem voor dagelijkse boodschappen kunnen worden. In dit onderzoek laten we zien dat cryptocurrencies al aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt bij het voldoen aan de criteria om een algemeen geaccepteerde betaalmethode te worden.

Wat Bitcoin tegenhoudt zijn natuurlijk de problemen met de schaalbaarheid. Zoals het er nu uitziet, kunnen Bitcoin-transacties uren duren om te verwerken en in die periode kan de waarde van BTC aanzienlijk stijgen of dalen. Second-layer solutions, zoals het Lighting Network van Bitcoin, proberen deze problemen op te lossen, terwijl jongere cryptocurrencies zich al bewust zijn van de behoefte aan snelheid.

“De volgende logische stap”

Net als elk andere opkomende technologie, hebben Bitcoin en andere cryptocurrencies enige ruimte nodig om te groeien. Dr. Zeynep Gurguc van Imperial College London merkte op:

Nieuwe betaalsystemen, of activaklassen ontstaan niet van de een op de andere dag, maar het is vermeldenswaardig dat het concept van geld is geëvolueerd, zelfs tijdens ons leven, van contant geld naar digitale of contactloze betalingen. Het ruimere gebruik van cryptocurrencies en crypto-assets is de volgende logische stap als ze met succes de zes uitdagingen (schaalbaarheid, bruikbaarheid, regulatie, volatiliteit, stimulansen en privacy) die we in ons rapport uiteenzetten overwinnen.

Zoals Independent meldt, concludeert het rapport met de overtuiging dat blockchain-technologie en cryptocurrencies de volgende logische stap zijn in de evolutie van frictieloze betalingen. UK managing director van eToro, Iqbal Gandham, beweert het volgende:

De geschiedenis van geld is een geschiedenis van evolutie, van een nieuwe technologie die een oude vervangt om de waardeoverdracht van de ene persoon naar de andere te verbeteren. Cryptocurrencies vormen een volgende stap op deze weg. Gezien de snelheid waarmee het algemeen geaccepteerd wordt, geloven we dat we Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen een decennium tegen zullen komen in de winkelstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws