Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/12/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2019 18:45

Bitcoin vestigt nieuw record aantal wallets; bullish activiteit zal koers opdrijven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin vestigt nieuw record aantal wallets; bullish activiteit zal koers opdrijven

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft weer een nieuwe mijlpaal gevestigd en dit keer op het gebied van wallet-adressen. Er zijn nog niet eerder zoveel bitcoin wallet-adressen geweest als nu! Het aantal wallet-adressen van een bepaalde cryptocurrency is een veel gebruikte graadmeter om de groei van een netwerk in kaart te brengen. 
Volgens de laatste cijfers can Coin Metrics zijn er op dit moment 28,39 miljoen wallet-adressen die bitcoins bevatten. Het vorige record werd gevestigd in januari 2018, toen er 28,38 miljoen adressen gemeten waren.


In bovenstaand Twitter-bericht van Alex Thorn zijn de recordhoogtes in een grafiek van Coin Metrics weergegeven. Ook valt de consistente groei vanaf 2009 tot 2017 op. Na de daling in januari 2018 lijkt de groei de weg omhoog te vervolgen. Ondanks de koers van bitcoin de laatste tijd weinig bullish is, lijkt het met de fundamentals van Bitcoin goed te gaan.
Thorn legt in opvolgende tweets uit dat het lastig is om aan de hand van deze data iets te zeggen over het aantal Bitcoin-gebruikers. Zo geeft hij aan dat het niet ongewoon is dat gebruikers meerdere wallet-adressen hebben en veel mensen op een cryptocurrency exchange handelen. 
In soortgelijke berichtgeving beweert Willy Woo van Adaptive Capital dat on-chain momentum zich in bullish territorium begeeft. Woo, die doelt op het investeringsmomentum, heeft al vaker aangegeven dat de activiteit correlatie laat zien met het koersverloop op lange termijn. 
Woo geeft niet prijs hoe het momentum wordt gemeten, gezien dit onder patent valt van Adaptive Capital, maar geeft wel aan dat de bodem in zicht is. Hij legt uit dat een koers onder de $6.500 een kleine uitschieter zal zijn op lange termijn. Verder beweert hij dat cryptocurrency-investeerders zullen anticiperen op de naderende halving van Bitcoin die in mei 2020 zal plaatsvinden. 


 
Geloof je zelf in Bitcoin en de groeipotentie die het netwerk heeft? Dan heb je vast wat bitcoin in bezit. Mocht je ooit kritiek hebben gehad omtrent de waarde van bitcoin en daarmee jouw investering? Lees dan waarom die kritiek op Bitcoin volgens Crypto Insider Thom ongegrond is in zijn meest recente column. 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie