Bitcoin weer in de lift? Bulls staan al in de startblokken

2

Na een dramatisch jaar voor cryptocurrency lijkt 2019 goed te beginnen. Volgens analisten staat de neerwaartse trend op het punt om te veranderen in een opwaartse trend. Het tij lijkt te gaan keren.

Met behulp van de GTI Vera Convergence Divergence indicator bepaalden analisten in het verleden al met succes verschillende koopsignalen, en de indicator lijkt daar bijzonder goed in te zijn. De laatste keer dat de indicator een positief signaal gaf, kwam Bitcoin in een bull rally terecht die een maand aanhield.

“Als de druk van de bulls aanblijft, zoals gedurende de afgelopen 13 dagen, dan is de kans groot dat de Bitcoin-koers zal blijven stijgen,” aldus Bloomberg. De Bloomberg Crypto Index, die de top crypto-activa volgt, geeft ook positieve signalen af. Meerdere analisten zijn dus positief over een trendverandering. Zo gelooft Mati Greenspan van eToro dat de koers veel dichter bij de bodem zit dan bij het plafond:

Ik zie een sector die in een zeer snel tempo groeit. Bitcoin- en blockchain-bedrijven nemen in hoog tempo nieuw personeel aan. We zien nieuwe projecten opkomen. We zien allerlei aanwijzingen dat mensen steeds meer betrokken raken bij de markt.

Niet alleen Bitcoin, maar ook andere cryptocurrencies lijken zich te gaan herstellen. Zo herstelde Ethereum in drie dagen tijd 80% van haar prijs. De reden daarvoor is hoogstwaarschijnlijk Constantinople, de aankomende hard fork van de crypto. De algehele markt is sinds het nieuwe jaar bovendien al met 5% gegroeid.

Of, wanneer en hoe het herstel zich voor zal gaan doen is nog maar de vraag. De signalen zijn in ieder geval positief. Een rustig herstel is volgens analisten beter dan een bull run zoals we die in 2017 zagen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

5 REACTIES

  1. Dit soort onzin berichten op websites las ik in 2018 ook steeds weer terug…elke maand las ik dat het elk moment weer gaat stijgen. Dit soort berichten zijn lokkertjes om te investeren in Crypto. Crypto is dying en gaat in 2019 gewoon door met dalen. Ik heb nog steeds crypto en meer dan 80% verlies. Je moet gek zijn om te durven investeren in crypto.

  2. Zolang je niet verkoopt onder je aankoop prijs heb je ook geen verlies…

    Nu instappen is juist interessant, de bodem is wel bereikt als je het mij vraagt

  3. Het enige wat slecht is gegaan in 2018 is de koers. Ontwikkelingen gaan gewoon door. Ik sta ook op verlies, maar heb er zeker nog alle vertrouwen in. Heb begin december zelfs nog wat bijgekocht. Verkoop ieder geval niets, dan is je verlies tenslotte pas definitief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws