Rico Engelbarts
04/01/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2019 17:30

Bitcoin weer in de lift? Bulls staan al in de startblokken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een dramatisch jaar voor cryptocurrency lijkt 2019 goed te beginnen. Volgens analisten staat de neerwaartse trend op het punt om te veranderen in een opwaartse trend. Het tij lijkt te gaan keren.
Met behulp van de GTI Vera Convergence Divergence indicator bepaalden analisten in het verleden al met succes verschillende koopsignalen, en de indicator lijkt daar bijzonder goed in te zijn. De laatste keer dat de indicator een positief signaal gaf, kwam Bitcoin in een bull rally terecht die een maand aanhield.
“Als de druk van de bulls aanblijft, zoals gedurende de afgelopen 13 dagen, dan is de kans groot dat de Bitcoin-koers zal blijven stijgen,” aldus Bloomberg. De Bloomberg Crypto Index, die de top crypto-activa volgt, geeft ook positieve signalen af. Meerdere analisten zijn dus positief over een trendverandering. Zo gelooft Mati Greenspan van eToro dat de koers veel dichter bij de bodem zit dan bij het plafond:

Ik zie een sector die in een zeer snel tempo groeit. Bitcoin- en blockchain-bedrijven nemen in hoog tempo nieuw personeel aan. We zien nieuwe projecten opkomen. We zien allerlei aanwijzingen dat mensen steeds meer betrokken raken bij de markt.

Niet alleen Bitcoin, maar ook andere cryptocurrencies lijken zich te gaan herstellen. Zo herstelde Ethereum in drie dagen tijd 80% van haar prijs. De reden daarvoor is hoogstwaarschijnlijk Constantinople, de aankomende hard fork van de crypto. De algehele markt is sinds het nieuwe jaar bovendien al met 5% gegroeid.
Of, wanneer en hoe het herstel zich voor zal gaan doen is nog maar de vraag. De signalen zijn in ieder geval positief. Een rustig herstel is volgens analisten beter dan een bull run zoals we die in 2017 zagen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie