Rico Engelbarts
06/08/2018 17:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:21

Bitcoin weer onder de $7.000, volume baart opnieuw zorgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_weer_onder_de_7000_dollar_volume_baart_zorgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op zondag 5 augustus hebben tokens waaronder Digibyte, Aelf, Polymath en 0x, enige tekenen van herstel vertoond, waardoor de totale waarde van de cryptomarkt steeg tot $258 miljard.
Zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) noteerden op zondag een waardestijging van 2% toen Bitcoin de $7.160 aantikte en Ethereum $413. De winsten zijn in de nacht van zondag op maandag echter weer verloren gegaan en op maandagmiddag wordt Bitcoin weer onder de $7.000 verhandeld.
bitcoin_weer_onder_de_7000_dollar_volume_baart_zorgen_grafiek
Sinds 24 juli, toen de BTC-prijs $8.500 bereikt had met een enorme piek in het volume, heeft het volume van de cryptomarkt moeite gehad om te herstellen en om enige vorm van momentum te laten zien.
Vandaag is het volume van Bitcoin gedaald tot $3,7 miljard, een laagste punt sinds 21 juli. Dat van Ethereum is sinds halverwege vorige maand met meer dan de helft gedaald van $3 miljard naar $1,4 miljard.
Hoewel het volume van Bitcoin en Ethereum, de twee meest waardevolle cryptocurrencies op de wereldmarkt, aanzienlijk is afgenomen in de afgelopen twee weken, is dat van Tether (USDT) sterk gestegen. Vaak duidt een piek in het volume van Tether, een stablecoin waarvan de waarde wordt afgedekt naar die van de Amerikaanse dollar, op extreme volatiliteit in de cryptomarkt en de verplaatsing van grote cryptocurrencies naar fiat-valuta uit zorgen dat de markt zal blijven dalen op de korte termijn.
Wanneer het volume van BTC en ETH daalt en dat van USDT stijgt, heeft de markt vaak de neiging om een kleine correctie te registreren. Als het volume van Bitcoin in de komende 24 tot 48 uur op hetzelfde niveau blijft zal de BTC-prijs niet snel weer boven de $7.000 uitkomen en is een beweging in de richting van $6.500 waarschijnlijker.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie