Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
14/06/2024 15:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2024 14:10

Bitcoin whales hebben vertrouwen en kopen massaal BTC in

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
96% van bitcoin houders in winst door absurde koersbewegingen

Foto: EddieCloud/Shutterstock

Op het moment van schrijven is de bitcoin (BTC) koers zelfs onder de $67.000 gezakt. Whales lijken echter gebruik te maken van de huidige dip en kopen massaal bij. Uit gegevens van blockchain analyse platform CryptoQuant blijkt dat deze groep grote investeerders op 11 juni 20.600 BTC (ter waarde van $1,38 miljard) hebben opgekocht.

Door de forse aankopen werd de grootste dagelijkse instroom in bitcoin whale accounts genoteerd, sinds 28 februari.De aankopen vonden plaats op een moment dat BTC daalde van meer dan $71.500 op 7 juni naar een waarde van ongeveer $69.000.

Ondanks de recente aankopen steeg de digitale munt niet en handelt het moment zelfs rond de $66.700. Het pessimisme lijkt te maken hebben met inflatiecijfers uit Amerika en het uitblijven van een renteverlaging

Crypto Ontbijt: Markt reageert heftig op terugtrekking Biden + Ethereum-ETF’s morgen
Crypto Ontbijt: Markt reageert heftig op terugtrekking Biden + Ethereum-ETF's morgen

Daling aantal bitcoins op exchanges

Tegelijkertijd zagen we dat het aanbod van de digitale munt op verschillende crypto exchanges daalde. In totaal staan er 942.000 BTC op de beurzen opgeslagen. Dit is het laagste niveau sinds 22 december 2021 en wordt gezien als een teken van een sterkere markt.

Een daling van BTC reserves op exchanges kan er namelijk op wijzen dat investeerders hun munten van exchanges naar persoonlijke wallets verplaatsen. Dit gebeurt meestal wanneer beleggers verwachten dat de prijs op de middellange tot lange termijn zal stijgen. Hierdoor is er minder BTC beschikbaar voor verkoop, wat de verkoopdruk vermindert en kan bijdragen aan prijsstijgingen

Advertentie

Langste consolidatie ooit

Terwijl whales hun munten van exchanges halen, blijft de waarde van BTC grotendeels stabiel binnen een smalle prijsklasse. Experts suggereren dat deze langdurige consolidatiefase kan leiden tot een krachtige opwaartse beweging.

Handelaar Daan Crypto Trades verklaarde op sociale media dat langere consolidatieperiodes vaak resulteren in grotere uitbraken. Volgens Mags, een andere handelaar, is de huidige consolidatie de langste in de geschiedenis van Bitcoin, met vergelijkbare fasen in 2017 en 2020. Sommige analisten voorspellen dat deze fase nog drie tot vier maanden kan duren, wat mogelijk een aanzienlijke prijs rally kan inluiden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie