Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin zakt onder $9000 doordat markten reageren op Koreaans onderzoek, uitverkoop Mt....

Bitcoin zakt onder $9000 doordat markten reageren op Koreaans onderzoek, uitverkoop Mt. Gox

- Advertentie -

De Bitcoin-prijzen daalden tot een laagste dieptepunt in drie weken tijd, tot $8.540 op 11 mei, nadat de markten reageerden op het plotselinge onderzoek naar de Zuid-Koreaanse exchange Upbit en een nieuwe executieverkoop van de fondsen van het failliete Mt.Gox.

Gegevens van de price checkers van Cointelegraph en Coin360 laten zien dat Bitcoin (BTC) de afgelopen 24 uur sterk gedaald is ten opzichte van de Amerikaanse dollar, en belangrijke altcoin assets aanzienlijk hogere verliezen tot wel 18%hebben geboekt.

Handelaren reageerden in een reflex op het nieuws dat Upbit, Korea’s grootste cryptocurrency exchange en dochteronderneming van techgigant Kakao, een bezoek had gekregen van de Financial Supervisory Commission (FSC) van het land.

Volgens lokale media verdenken de Koreaanse autoriteiten Upbit van het “misleiden van klanten” door onjuiste informatie over haar balansen te verstrekken.

Tegelijkertijd hebben executives die verantwoordelijk zijn voor de terugbetaling van gebruikers van de voormalige Japanse beurs MountGox kennelijk een partij van ongeveer 8000 BTC (ongeveer $70 miljoen op het moment van schrijven) in vier partijen van 2000 BTC verkocht. Dergelijke acties hebben in het verleden de wereldprijzen sinds november meerdere keren beïnvloed.

Vrijdagavond had Bitcoin ongeveer $800 (ca. 8,5 procent) verloren in de voorafgaande 24 uur, zakkend tot de laagste prijs sinds 20 april.

Op de altcoin-markten noteerde Ethereum (ETH) bijna 12% verlies, en deden Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) het allebei nog slechter met verliezen van ongeveer 17% in dezelfde periode.

Hoewel sommige lokale bronnen via social media suggereerden dat de prijs dip een “overreactie“ was van cryptocurrency-houders, is de gebeurtenis een test voor de Zuid-Koreaanse exchanges, die onlangs terugkeerde naar de listings van de populaire price tracker CoinMarketCap.

Eerder had de belangrijkste ‘price tracker’ belangrijke Koreaanse exchanges verwijderd van haar berekeningen van gemiddelde prijzen, vanwege een “extreme divergentie” tussen de prijzen die daar vermeld werden en de prijzen op exchanges in andere landen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.427,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.177,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.200,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.218,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.265,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...