Rico Engelbarts
12/05/2018 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2018 10:15

Bitcoin zakt onder $9000 doordat markten reageren op Koreaans onderzoek, uitverkoop Mt. Gox

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_zakt_onder_9000_dollar_door_onderzoek_upbit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin-prijzen daalden tot een laagste dieptepunt in drie weken tijd, tot $8.540 op 11 mei, nadat de markten reageerden op het plotselinge onderzoek naar de Zuid-Koreaanse exchange Upbit en een nieuwe executieverkoop van de fondsen van het failliete Mt.Gox.
Gegevens van de price checkers van Cointelegraph en Coin360 laten zien dat Bitcoin (BTC) de afgelopen 24 uur sterk gedaald is ten opzichte van de Amerikaanse dollar, en belangrijke altcoin assets aanzienlijk hogere verliezen tot wel 18%hebben geboekt.
Handelaren reageerden in een reflex op het nieuws dat Upbit, Korea’s grootste cryptocurrency exchange en dochteronderneming van techgigant Kakao, een bezoek had gekregen van de Financial Supervisory Commission (FSC) van het land.
Volgens lokale media verdenken de Koreaanse autoriteiten Upbit van het “misleiden van klanten” door onjuiste informatie over haar balansen te verstrekken.
Tegelijkertijd hebben executives die verantwoordelijk zijn voor de terugbetaling van gebruikers van de voormalige Japanse beurs MountGox kennelijk een partij van ongeveer 8000 BTC (ongeveer $70 miljoen op het moment van schrijven) in vier partijen van 2000 BTC verkocht. Dergelijke acties hebben in het verleden de wereldprijzen sinds november meerdere keren beïnvloed.
Vrijdagavond had Bitcoin ongeveer $800 (ca. 8,5 procent) verloren in de voorafgaande 24 uur, zakkend tot de laagste prijs sinds 20 april.
Op de altcoin-markten noteerde Ethereum (ETH) bijna 12% verlies, en deden Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) het allebei nog slechter met verliezen van ongeveer 17% in dezelfde periode.
Hoewel sommige lokale bronnen via social media suggereerden dat de prijs dip een “overreactie“ was van cryptocurrency-houders, is de gebeurtenis een test voor de Zuid-Koreaanse exchanges, die onlangs terugkeerde naar de listings van de populaire price tracker CoinMarketCap.
Eerder had de belangrijkste ‘price tracker’ belangrijke Koreaanse exchanges verwijderd van haar berekeningen van gemiddelde prijzen, vanwege een “extreme divergentie” tussen de prijzen die daar vermeld werden en de prijzen op exchanges in andere landen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie