Kevin Schijven Kevin Schijven
23/03/2022 10:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2022 10:10

Bitcoin zakt iets, maar koers vestigt wellicht alsnog higher low

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt iets, maar koers vestigt wellicht alsnog higher low

Foto: Jan von Uxkull-Gyllenband/Shutterstock

Het lukte bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur nog niet om daadwerkelijk uit te breken. Toch beweegt de koers sinds een week geleden in een opwaartse trend waardoor het sentiment steeds positiever wordt en de analisten steeds meer bullish.

‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’
‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

Bitcoin koers zakt iets

De bitcoin koers schoot maandagnacht naar een piek van $43.000. Bitcoin corrigeerde daarna echter naar $42.150, maar kon vanaf daar weer stijgen. De koers vond vervolgens even support rond $42.500 en schoot weer terug omhoog. In eerste instantie kwam bitcoin niet verder dan $42.950, maar tegen eind van de middag tikte de koers weer $43.000 aan.

Wederom werd bitcoin hier echter afgewezen en kelderde toen terug naar die $42.500. Daar vond bitcoin weer steun en maakte gisterenavond nogmaals een poging omhoog. Bitcoin werd deze keer echter afgewezen rond $42.850 en zakte vervolgens vrij direct door $42.500 en kwam toen op $42.100 uit. Daar maakte bitcoin een kleine rebound, maar ditmaal werd de koers al op $42.500 afgewezen.

Bitcoin zakte vanochtend helemaal naar $41.870 en kon vervolgens iets herstellen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $42.200 op KuCoin en €38.380 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin ongeveer 0,7% onder de prijs van 24 uur geleden.

Advertentie

Bitcoin probeert uit patroon te breken

Dat betekent dat bitcoin vooralsnog niet uit het ascending triangle patroon heeft kunnen breken. We beschreven in de vorige marktupdates al vaker dat de volgende belangrijke stap het omdraaien is van de $42.500 van support naar weerstand. Dat was echter in de afgelopen 24 uur nog niet gelukt.

Desondanks maakte bitcoin wellicht maandagavond een higher low op $41.000 en misschien vanochtend rond de $42.000, als de koers hier standhoudt. Bitcoin is momenteel in gevecht met het gebied tussen de 100-dagen simple moving average (SMA), rond $42.200 en de 100-dagen exponential moving average (EMA), rond $42.870.

Mocht de koersstijging van bitcoin niet gelijk doorzetten, dan bestaat de kans dat we eerst een kleine pullback zien terug richting $39.000. Hopelijk houdt bitcoin echter boven $40.700 stand anders is de recente opwaartse trend teniet gedaan. Ondertussen staat de correlatie tussen bitcoin en de S&P500 en de Nasdaq het hoogst in maar liefst 17 maanden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bullish ontwikkelingen voor de BTC prijs

Ondertussen zien we dat de markt steeds enthousiaster begint te worden over het plan van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon om miljarden in bitcoin te steken. Hij wil de UST stablecoin koppelen aan BTC reserves. Deze aankoop is waarschijnlijk nog niet ingeprijsd.

De oprichters van analysebedrijf Glassnode melden daarnaast dat in hun optiek bitcoin een bodem heeft bereikt en dat de capitulatieperiode ten einde komt, aldus een zeer bullish teken.

Verder zien we dat kleinere investeerders nog altijd aan het accumuleren zijn. Analist On-Chain College meldt dat dat het aantal adressen met minstens 0,01 BTC sterk blijft klimmen de afgelopen maand en nu op 9,7 miljoen uitkomt. Daarentegen zien we juist dat het aantal whales, adressen met 1.000+ BTC, afneemt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie