Kevin Schijven Kevin Schijven
07/03/2022 09:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2022 09:53

Bitcoin zakt nog dieper, hoe diep kan de koers dalen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt nog dieper, hoe diep kan de koers dalen?

Foto: cesarvr/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot de week, zoals verwacht, met een rode candle. De koers daalde voor het weekend al naar $39.000 en zakte gisterenochtend nog dieper. Bitcoin kwam gisterenmiddag bij $38.250 uit, maar kon toen even herstellen. Bitcoin maakte toen een kleine bounce en steeg naar $39.350, maar tegen middennacht begon de koers weer flink te dalen.

De bitcoin koers kwam vanochtend op een dieptepunt van $37.750 uit, een daling van ongeveer 4%. Vervolgens herstelde de koers weer iets, maar verder dan $38.200 kwam bitcoin niet. Vanochtend dipte bitcoin weer onder $38.000 en de prijs komt op het moment van schrijven op $37.950 uit op Binance en €35.000 op Bitvavo.

Bitcoin ETFs zien sterke opleving en beleven hun beste dag in 2 weken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Meer volatiliteit wordt verwacht

De alsmaar escalerende situatie in Oekraïne houdt vooralsnog alle financiële markten in greep. Aandeelmarkten zijn zeer volatiel, terwijl grondstof- en energieprijzen zo hard stijgen dat mensen zich zorgen maken over een mogelijke recessie. Ondertussen blijft de Moscow Exchange (MOEX) vandaag wederom gesloten. Doordat bitcoin nog altijd een zeer hoge correlatie heeft met (risicovolle) activa, lijkt de daling van het weekend weinig goeds te voorspellen voor de aandelenmarkten. Meer volatiliteit wordt verwacht.

Advertentie

Analisten worden onzeker, maar geloven in bodem

De enorme onzekerheid zorgt ervoor dat zelfs de bitcoin analisten steeds meer bearish worden. Het vertrouwen dat dit nog een midden-cyclus correctie is, neemt af. Desondanks is er nog veel vertrouwen dat de koers rond een mogelijke bodem hangt. On-chain gegevens lijken dat te ondersteunen. Lange termijn bezitters houden namelijk hun bitcoin stevig vast en de markt lijkt in een accumulatiefase te zitten ondanks alle angst. Echter kan de enorme onzekerheid ervoor zorgen dat bitcoin eerst nog dieper dipt.

Bitcoin ETF’s beleven voor de derde dag op rij massale leegloop
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe diep kan de bitcoin koers dalen?

Aanstaande donderdag worden de Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd met de Consumer Price Index (CPI). Volgende week volgt een meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) waar de Federal Reserve mogelijk aankondigt met welk percentage de rentetarieven worden verhoogd. Ook hieromtrent zijn de zorgen groot.

Mocht de $38.000 niet standhouden, dan is er nog wellicht support te vinden rond $37.000 en $37.500. Anders wordt het wellicht het gebied tussen de 100-weken exponential moving average (EMA), rond $36.000, en de 100-weken simple moving average (SMA), rond $33.650, waar we rekening mee moeten houden. Sommige marktparticipanten vrezen zelfs voor een daling onder de $30.000, zoals vorige zomer. Of zelfs een daling helemaal naar de 200-weken SMA, rond $20.000. Vooralsnog houdt bitcoin in elk geval beter stand dan dat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie