Kevin Schijven Kevin Schijven
18/10/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2021 13:04

Bitcoin zal niet meer 80% dalen na grote prijsstijgingen, zegt hedgefonds CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zal niet meer 80% dalen na grote prijsstijgingen, zegt hedgefonds CEO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens een nieuw rapport van cryptocurrency hedgefonds Pantera Capital zal de bitcoin (BTC) koers niet meer met 80%+ corrigeren na een lange bull-run. Volgens CEO Dan Morehead zullen we in de toekomst minder hevige prijsbewegingen zien.

De bitcoin koers corrigeerde in 2013 en 2017 nog met maar liefst 83% omlaag na een lange bull-run. In 2019 was dat nog 61% en in 2021 ‘maar’ 55%. Morehead verwacht dat deze trend in de toekomst zal doorzetten.

“Ik heb lang gepleit dat naarmate de markt breder, waardevoller en institutioneler wordt, de omvang van prijsschommelingen zal afnemen.”

Aldus de Pantera Capital CEO. Daarentegen is Morehead echter ook van mening dat we in de toekomst minder extreme prijsstijgingen zullen meemaken als voorheen.

“De keerzijde van dat is dat we waarschijnlijk ook geen rally’s van 100x in een jaar zullen zien.”

De BTC koers ligt momenteel met een prijs van $62.700 zeer dicht bij zijn all-time high (ATH) van $64.800 uit medio mei. De reden voor de recente stijging heeft waarschijnlijk te maken met het circulerende aanbod dat met een rap tempo afneemt. De zogenaamde halving van bitcoin draagt hieraan bij.

Morehead vertelt dat de bitcoin koers al met 100% gestegen is in de huidige bull-run, die volgens hem in juli begon. Hij kaart aan dat de gemiddeld bull-cyclus op x15 ligt, dus dat er nog enorm veel ruimte is voor verdere groei.

De huidige koersstijging wordt wellicht ook aangedreven door verwachtingen omtrent een zogeheten bitcoin futures exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds. Wellicht lanceert later vandaag nog de allereerste bitcoin futures-ETF in de VS. Het zou echter kunnen gebeuren dat een teleurstellend laag volume voor verkoopdruk zorgt en de prijs omlaag duwt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie